Uleiuri esențiale terapeutice Doterra, beneficii uluitoare pentru sănătate

Uleiuri esențiale terapeutice Doterra, beneficii uluitoare pentru sănătate

Uleiuri esențiale terapeutice Doterra? Da, pentru mine a fost dragoste la prima mirosire! Am primit fiecare floare, fiecare copac, fiecare frunză, le-am primit în casa mea şi ele au binecuvântat acest loc cu o aromă aparte şi cu multă linişte.

Facem parte din natură şi natura face parte din noi…suntem ai universului cu totul şi universul ne dă întotdeauna dreptate…Aceste uleiuri esenţiale sunt puntea de trecere către un nivel de conştiinţa mai înalt, către un nivel de acceptare vindecător şi către un nivel de linişte la care fiecare dintre noi visează…liniştea din noi…noi cu noi…

Vă invit să paşim împreună în lumea magică şi binefăcătoare a uleiurile esenţiale pure…să îndrăznim să credem în noi şi în tot ceea ce este mai frumos în viaţă…să ne cunoaştem, să ne acceptăm şi să trăim frumos această existenţă….să lăsăm deoparte fricile şi lipsa de credintă şi să îmbrăţisăm energiile lumii….

Uleiuri esențiale, scurt istoric


Este uimitor cum în urmă cu 2000 de ani, oamenii foloseau cu atâta înțelepciune natura și uleiurile esențiale. Din cartea „Uleiuri biblice tămăduitoare” aflăm că cei trei magi i-au dăruit lui Iisus Hristos, la naștere tămâie și smirnă.

Când Iosif și Maria au primit smirnă în dar de la cei trei magi, aceştia nu au trebuit să îi explice Mariei la ce foloseşte uleiul de smirnă.
Ea știa că smirnă este un antiseptic şi ar trebui pusă pe buricul noului născut astfel încât, acesta, să nu se infecteze în urma tăierii cordonului ombilical.

Mai știa că îi va prinde bine mai târziu când va trebui să își protejeze copilul de tuse, dureri de gât, afte, herpes și infecții gingivale.

Știa că uleiul esenţial de smirnă este folositor pentru a calma și vindeca mici tăieturi și contuzii de care au parte mai toți băieții în perioada de creștere.

Uleiuri esențiale

Ea știa aceste lucruri așa cum le stiau toate femeile, de aceea magii nu au trebuit să explice Mariei nici că smirna vindecă cicatricile și înlătură vergeturile lăsate de sarcină. Maria știa exact ce să facă și anume, să își maseze abdomenul cu ulei până când vergeturile aveau să dispară.

Toate femeile timpului ei stiau acest lucru.   Maria mai știa și că mirosul de smirnă activează latura spirituală a ființei noastre și are efect tonic în plan afectiv.

Dacă o femeie însărcinată se masează cu ulei de smirnă, acesta va transmite o senzație de siguranță și o stare de bine atât ei cât și bebelușului.

Biblia nu menționează aceste lucruri, deoarece erau cunoscute iar includerea lor în povestea despre Nașterea Domnului nu era necesara.
În timp ce se știe că există proprietăți puternice de curățare, în special pentru gât și gură, uleiul esenţial de smirnă poate fi folosit și pentru a susține bunăstarea și echilibrul emoțional.

Înregistrări antice arată că uleiul esenţial de smirnă a fost considerat atât de valoros, încât a fost uneori evaluat la greutatea sa în aur. Uleiurile esențiale de pe bază de smirnă provin din rășina gumata a arbustului mic si spinos Commiphora myrrha și au fost folosite de secole pentru beneficiile sale interne și externe pentru sănătate. Mirul (smirna) a fost folosit de-a lungul istoriei ca un parfum, tămâie și ajutor medical. A fost, de asemenea, utilizat în îmbălsămări și ceremonii religioase. Mirul (smirna) are proprietăți puternice de curățare, în special pentru gură și gât. Este, de asemenea, liniștitor pentru piele – promovarea unui ten neted, cu aspect tineresc – și promovează echilibrul emoțional și bunăstarea atunci când este folosit aromatic.

Utilizări

  • Adăugați 1-2 picături pe pastă de dinți pentru beneficii suplimentare de curățare
  • Utilizati in difuzor pentru a ajuta la stimularea constientei și imbunatatirea stării de spirit.
  • Adăugați la loțiunea / hidratantul dvs. pentru a reduce aspectul liniilor fine și ridurilor.
  • Adăugați 1-2 picături în ¼ ceașcă de apă cu puțin agave sau miere pentru a ușura stomacul.*

Din Manualul Începătorului – Primii paşi în lumea uleiurilor esenţiale terapeutice aflăm informaţii preţioase:

Ce sunt uleiurile esenţiale?


Răspândite în multe culturi de mii de ani, uleiurile esenţiale sunt extracte volatile, compuşi aromatici, ce se găsesc în frunze, flori, rădăcina, tulpină, coajă, în seminţele plantelor sau în miezul citricelor, fiind apreciate pentru puterea lor de intensificare a aromelor, sporire a frumuseţii şi suport al sănătăţii.

Uleiuri esențiale

Din punct de vedere ştiinţific, un ulei esenţial cuprinde sute de constituenţi chimici care le ofera plantelor anumite calitaţi şi proprietaţi terapeutice. Rolul lor în natura este acela de a reprezenta metabolismul secundar pentru planta de origine.

Pe când metabolismul primar este responsabil cu supravieţuirea plantei, uleiurile esenţiale ofera protecţie în faţa pericolelor, a prădătorilor sau a altor ameninţari, promovând reproducerea sanatoasa şi contribuind la atragerea polenizatorilor şi a altor procese vitale.

Uleiuri esențiale, cum funcționează?


Pentru a aprecia valoarea uleiurilor esenţiale, ajută mult înţelegerea faptului că acestea asistă planta pe tot parcursul dezvoltării în mediul ei. Luaţi ca exemplu modul prin care ele furnizeăza protecţie împotriva pradatorilor. Melaleuca alternifolia – Arborele de ceai, este un arbore mic care de regulă creşte de-a lungul fluviilor în zonele mlăştinoase ale Australiei unde vremea este umedă şi extrem de caldă.

Gândiţi-vă la varietatea tipurilor şi numărului mare de microbi ce prolifereaza in condiţii de umezeală, căldură şi la pământul ce favorizează creşterea mucegaiului, fungilor, bacteriilor. O plantă ce creşte pe un asemenea teren trebuie sa aibă un sistem imunitar puternic pentru a supravieţui pe de o parte şi pentru a prospera (înmulţi) pe de altă parte. „Magia” constă în constituenţii principali ai compusilor aromatici ce se află în arborele de ceai (Melaleuca), numiţi a- & y-terpineni, Tepinen-4-ol şi p-cymene, aceştia fiind în esenţă  antiseptici, antibacterieni, antifungici şi analgezici.

De vreme ce oamenii sunt organisme pe baza de carbon, ca şi plantele, aceste uleiuri esenţiale extrase sunt compatibile şi ne aduc beneficia surprinzătoare. Cum de altfel este şi demonstrat, compuşii aromatici ai Melaleuca protejează
arborele de inerenţii microbi periculoşi din mediul în care creşte şi se dezvoltă. Putem de asemenea folosi uleiul esenţial pentru a ne proteja de microbii prezenţi în propriul nostru mediu.

Altă calitate unică a uleiurilor esenţiale este dimensiunea moleculară a compuşilor activi. Extrem de mici la nivel molecular, aceşti compuşi pătrund cu uşurinţă în straturile dermale ale pielii, sunt absorbiţi direct în circuitul sangvin, traversează bariera hemato-encefalică şi penetrează membrana celulară. Pe scurt, uleiurile esenţiale sunt accesibile şi transferabile în corpul nostru.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esenţiale oferă un acces imediat la depozitul bogat de amintiri şi emoţii, care reprezintă părţile mai profunde ale sinelui, ce ajung la suflet. Poate că nu e o coincidenţă faptul că esenţă poate să însemne atât „mireasmă”, cât şi „suflet”. In cazul uleiurilor esenţiale, folosim însăşi esenţa plantelor – nucleul şi spiritul lor – care le face valoroase pentru orice fel de introspecţie în sinele interior al fiecăruia.

Din anumite perspective, aceste uleiuri esenţiale ne induc un soi de echilibru elemental, esenţial. Rădăcinile plantelor sunt adânc stabilite în pământ, plantele îşi înalţă frunzele şi florile în aer, fiecare dintre ele este hrănită de apă, transformând lumina soarelui- foc în energia de care avem nevoie.Ele simbolizează relaţia noastră în sinergie perfectă cu natura şi universul.

Uleiuri esențiale, mod de folosire


Aromatic – Termenul aromaterapie derivă din faptul că uleiurile esenţiale sunt, prin natura lor, aromatice. Parfumul lor poate genera răspunsuri fiziologice, mentale şi emoţionale puternice. Uleiurile esenţiale sunt de asemenea volatile, ceea ce înseamnă că se evaporă rapid şi sunt rapid absorbite în corp.

Procesul de convertire a aromelor în creier se numeşte olfacţie, sau mirosire, şi se datorează sistemului olfactiv.
Cea mai uşoara metoda de a utiliza uleiurile esenţiale aromatic este să deschidem o sticlă şi să inspirăm parfumul. Această metoda se numeşte inhalare directă.

Pentru a îmbunătăţi metoda, puneţi o picătură de ulei în palme, frecaţi-le una de cealaltă, apoi uniţi mâinile şi inspiraţi din palme (nu e necesar sa lipiţi palmele de faţă). Această metodă se numeşte inhalare uscată. O metodă alternativă este de a pune câteva picături de ulei pe o bucată de material sau o batistă şi să inspiraţi din aceasta.

Difuzarea uleiurilor esenţiale ajuta la îmbunătăţirea dispoziţiei noastre, purificarea aerului din cameră şi eliminarea mirosului unei încăperi.

Topic – Uleiurile esenţiale sunt liposolubile. Datorită compoziţiei chimice, ele sunt absorbite direct şi intra în fluxul sangvin când sunt aplicate direct, motiv pentru care este atât de importantă calitatea. Multe dintre uleiurile de calitate, spre exemplu uleiurile esenţiale doTerra se pot folosi în siguranţă direct, adică se pot aplica direct pe piele fara ulei purtător.

Talpa piciorului este universal acceptată ca fiind locul cel mai indicat de aplicare directă a uleiului esenţial.

Intern – Aşa cum consumăm plante sub formă proaspătă, uscate pe post de condimente, infuzate sub forma de ceai, sau utilizate pentru a spori aroma anumitor mâncăruri, tot aşa putem ingera unele uleiuri esenţiale cu acelaşi scop. Consumăm uleiuri esenţiale când mâncăm.

Plantele aromatice proaspete conţin uleiuri esenţiale în procent de 1 până la 2% din greutatea lor. Prin distilare, proprietăţile sunt concentrate, amplificate, uleiurile esenţiale fiind mult mai potente decât planta integrală, de aceea trebuie sa ingerăm cantităţi foarte mici.

Ştiaţi că:


Amuletele pe care se pune o picătură de ulei esenţial de tămâie oferă un grad sporit de protecţie spirituală?
Pentru ca dorinţele să devină realitate este de ajuns să pui câteva picături de ulei esenţial de lavandă în palmă şi să inspiri pentru a te ajuta să îţi vizualizezi mai uşor scopul?

Uleiuri esențiale

Pentru a lega o prietenie pe viaţă cu un om este de ajuns să pui câteva picături de ulei esenţial de lămâie pe scaunul pe care se va aşeza?

  • Uleiul esenţial de oregano alungă gândurile negative, ajută la eliberarea din relaţiile toxice şi îi învaţă umilinţa pe cei orgolioşi?
  • Uleiul de arbore de ceai îmbunătăţeşte forţa fizică şi purifică mediul în care trăim?
  • Uleiul esenţial de cuişoare este deosebit de util în a ţine la distanţă prietenii toxici, personalităţi dominatoare sau alte influenţe negative?
  • Uleiurile de citrice – lămâia, grapefruit, mandarina, bergamota şi portocala dulce ajută la binecuvântarea casei?

Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre lumea binecuvântată a uleiurilor esenţiale pure cu grad terapeutic, vizitează pagina noastră de

Facebook la adresa https://www.facebook.com/bySimonee/

Dacă vrei să încerci să îti construieşti vise, bucurii şi să culegi sănătate din sticluţele binefăcătoare, te poţi înscrie aici

CATEGORIES
TAGS
Share This
>