Uleiul de trandafir, magicianul în regăsirea puterii interioare

Uleiul de trandafir, magicianul în regăsirea puterii interioare

Uleiul de trandafir este unul dintre cele mai prețioase uleiuri esențiale din lume. Procesul laborios și delicat de recoltare și distilare a petalelor de trandafir permite obținerea unei arome florale dulci, renumite în industria parfumurilor și a uleiurilor esențiale. Uleiul oferă utilizatorului o multitudine de aplicații și opțiuni de utilizare practice și economice.

Uleiul de trandafir – Istoria Trandafirului

Trandafirul  este de departe cea mai veche şi mai cunoscută planta din lume. Originea trandafirului  se pierde înainte de antichitate, undeva la graniţa dintre istorie si mitologie.

Au fost descoperite fosile ale unui strămoş al  trandafirului  care creştea în urmă cu 35 de milioane de ani, într-o perioadă în care specia umană nu exista.  Primii trandafiri  apropiaţi de speciile cunoscute astăzi sunt menţionaţi în China, în urma cu 5.000 de ani. De aici, s-au răspândit mai întâi în India, apoi în Orientul Mijlociu.

Uleiul de trandafir

O legendă spune că, însuşi Alexandru Macedon l-a adus, dar, conform lui Herodot, miticul rege Midas l-a cultivat prima dată în Grecia, pe pământ european.

Trandafirul are spini doar pentru cel ce vrea să-l culeagă” – proverb chinezesc

Trandafirii au o istorie lungă și plină de culoare. În mitologia greacă se spune că Afrodita a dat numele trandafirului dar cea care l-a creat a fost Chloris, zeița florilor.

Dintr-o altă legendă hindusă aflăm că, într-o zi Brahma (creatorul lumii) și Vishnu (protectorul lumii) s-au luat la ceartă în privința frumuseții florilor. Vishnu susținea că trandafirul este cea mai frumoasă floare iar Brahma, ce nu văzuse niciodată un trandafir, susținea că lotusul. Când Vishnu i-a arătat pentru prima dată un trandafir, rivalul său a trebuit să fie de acord că nici floarea de lotus nu îl putea întrece.

Este uleiul de trandafir un elixir al tinereţii?

Aşa cum în istorie şi mitologie, trandafirul era folosit în numeroase culte, reţete de înfrumuseţare din antichitate şi nu numai, în acelaşi fel beneficiile date de această plantă sunt folosite şi astăzi de către cunoscători, trandafirul având cea mai înaltă vibraţie din Univers.
Pentru a obține 5 ml de ulei esențial este nevoie de 12000 de trandafiri.

Uleiul de trandafir

Nu este ușor de obținut, dar merită tot efortul.Din acest motiv, doTerra nu comercializează ulei de trandafir decât în formula touch, adică ulei esenţial pur, certificat terapeutic combinat cu ulei fracţionat de cocos pentru a putea fi aplicat direct pe piele în zonele dorite.

Fiecare fiinţă din Univers are o anumită vibrație energetică.  Un om sănătos are o vibrație între 62 și 78 MHZ. Uleiul esențial de trandafir are o vibrație de 320 MHZ, de 4 ori mai mare decât vibrația unui om sănătos. Uleiul esențial de trandafir menţine o vibrație înaltă a corpului, a minții și a sufletului nostru, aducând un mare beneficiu pentru fiecărei persoane.

Petalele de trandafir conţin ulei volatil, tanini, derivaţi flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceară şi acid galic.

Uleiul din trandafir este indicat în gripă, bronşite, răceli, astm bronşic, hiperhidroză, laringită, micoze bucale şi vaginale, afte, faringite, amigdalite, stomatite, diaree cronică şi dizenterie, hemoroizi, angină pectorală, acnee, plăgi, leucoree, iritaţii oculare ori la nivelul pleoapelor sau în conjunctivite.

Un aspect important al acestei plante medicinale este subliniat de acţiunea uleiului esenţial din trandafiri, care are efecte miraculoase asupra frumuseţii. Acesta are multiple beneficii şi este adecvată tuturor tipurilor  de piele.

Printre beneficiile sale se numără: este hidratant, catifelează şi tonifică pielea, are proprietăţi antiinflamatorii, reducând iritaţiile pielii, curăţă porii pielii, are proprietăţi astringente uşoare, de aceea este recomandat după tratamentele faciale pentru închiderea porilor.

Are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, stimulează circulaţia sângelui la nivelul capilarelor, menţine echilibrul ph-ului pielii, are proprietăţi cicatrizante, stimulează procesul de regenerare al pielii, ajută la menţinerea tinereţii şi elasticităţii pielii, are proprietăţi antioxidante, calmează arsurile solare, stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, întăreşte rădăcina firului de păr, stimulează creşterea acestuia şi ajută la regenerarea părului deteriorat.

Uleiul de trandafir

Din cele mai vechi timpuri, trandafirii au simbolizat puterea divină în orice situaţie în care apar.Trandafirul delicat oferă prezenţă activă a îngerilor, deci nu e de mirare că multe întâlniri de-a lungul istoriei au fost legate de trandafir.

Puterea tămăduitoare a trandafirului stă în parfum şi petalele bogate în acid citric, flavonoide, saponozide, steroli, cianină, fructoză, acid malic, sucroză, tanin, vitaminele  A, B, C, D, E, P şi K, precum şi calciu, fosfor, fier, ulei volatil, geraniol și citonelol.

Utilizări – Uleiul de trandafir

  • Aplicați pe punctele de puls pentru a îmbunătăţi starea de spirit pe tot parcursul zilei
  • Utilizați in zonele afectate de două ori pe zi pentru a reduce apariția imperfecțiunilor pielii
  • Aplicați pe gât și încheieturi pentru un parfum personal

Acest ulei esenţial este o încântare pură, fiind purtătorul unui parfum minunat, care va îndepărta orice tensiune nervoasă sau stare de stres. Încorporat în preparate cosmetice, diminuează aspectul de piele îmbătrânită, regenerează ţesutul celular și oferă luminozitate pielii uscate, îmbătrânite.

Uleiul de trandafir

Uleiul de Trandafir este salvatorul pielii, atenuează cicatriciile, vergeturile și tratează dermatitele, eczemele si acneea. Se combină armonios cu majoritatea uleiurilor esențiale, oferă o notă delicată parfumată.

Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre lumea binecuvântată a uleiurilor esenţiale pure cu grad terapeutic, vizitează pagina noastră de

Facebook la adresa https://www.facebook.com/bySimonee/

Dacă vrei să încerci să îţi construieşti vise, bucurii şi să culegi sănătate din sticluţele binefăcătoare, te poţi înscrie aici

https://doterra.myvoffice.com/Application/index.cfm?EnrollerID=7945023&fbclid=IwAR3Ci-emMB3DI0VdOAxvoGFhmaZaf45mbJKoKAxIi7l3P3cHZVUqA_NV-dI

CATEGORIES
TAGS
Share This
>