The news is by your side.

Turistii furiosi pentru ca nu a venit sfarsitul lumii au devastat un templu mayas

0

Ziua de 21 decembrie 2012 a fost cea care a marcat sfârşitul calendarului mayaș. Poate că dacă circumstanțele le permiteau, mayașii ar fi creionat un calendar mai lung, și atunci nimeni nu ar mai fi interpretat că Apocalipsa, sau sfârșitul lumii trebuia să se petreacă în fatidica dată.

Bineînțeles că părerile au fost împărțite, unii crezând cu desăvârșire că ceva spectaculos se va produce în 21 decembrie anul trecut, dar speranțele le-au fost brusc ruinate.

Mai mulți turiști, dornici nemulțumiți de societatea actuală, s-au strâns în jurul templului mayaș Tikal, situat la câteva sute de kilometri de orașul Guatemala, pentru a celebra sfârşitul lumii prezis de unii cercetători. Pentru că ziua de 21 decembrie a trecut ca orice zi obișnuită și nimic nu s-a întâmplat, turiștii nervoși au început să se agite și în cele din urmă s-au răzbunat pe templu. Ei au aruncat cu pietre și au cauzat pagube importante clădirii. Nemulțumirea celor peste 7000 de turiști a provenit din faptul că niciun sfârșit al lumii nu s-a produs în acea dată.

templu-tikal Turistii furiosi pentru ca nu a venit sfarsitul lumii au devastat un templu mayas

Templul de la Tikal a fost declarat patrimoniu UNESCO în 1979 și după cum au declarat oficialitățile locale, daunele produse de turiștii furioşi nu mai pot fi reparate. Probabil că era mai bine dacă sfârșitul lumii venea pentru unii.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și