Bizar

TURISMUL DEZOLĂRII, locuri în care au avut loc atrocități, războaie, atentate, au devenit adevărate atracții turistice

Evenimentele tragice marchează viața unui individ, a unei familii, a unei populații. Cei care au trecut prin astfel de experiențe nefericite întorc pagina, adică, încearcă să o ia de la capăt și chiar nu mai revin niciodată în locurile unde s-au produs evenimentele.

Alții, din contră, sunt atrași de aceste locuri pe care nu le pot părăsi. Pentru ce revenim pe locurile unde s-au produs drame?
Unii susțin că ritualul religios impune acest lucru. Alții din empatie s-au curiozitate. Omenirea are nevoie de ritualuri și de locuri care conferă sens existenței.

Multe locuri în care au avut loc atrocități, războaie, atentate, crime, au devenit adevărate atracții turistice. Cernobîl, închisori celebre, Ground Zero, Fukushima, sunt câteva dintre acestea.

Ca să vizitezi muzeul Ground Zero unde sunt expuse fotografiile celor 2893 de persoane ucise în evenimentele din septembrie 2001, trebuie să plătești 22 de euro.

Ca să vizitezi mausoleul ridicat în memoria președintelui Kennedy, ucis la Dallas, trebuie să plătești 23 de euro. Cu toate că în Fukushima există încă multe zone în care nivelul radiațiilor este ridicat, mulți turiști preferă să viziteze acest oraș.

Un cotidian francez a publicat un articol în care susține că redacția Charlie Hebdo și Clubul Bataclan vor deveni atracții turistice ale Parisului care vor concura cu marile muzee.

loading...

Ce să mai spunem despre Auschwitz unde milioane de oameni vin anual pentru a vedea mormane de păr uman, proteze dentare, ochelari și camere de gazare.

Genocidul rwandez, au murit peste 800000 de oameni, a adus într-un an, 282 milioane de dolari. Un milion de turiști au admirat mormanele de cranii.

Omul este înclinat spre magia dramei. Suntem mândri că putem cumpăra o bucățică de istorie, fără a-i fi victimă. Ca să vizitezi Cernobîlul, trebuie să faci rezervări cu un an înainte. Fiecare zi de vizită costă 120 de euro.

Auschwitz - TURISMUL DEZOLĂRII, locuri în care au avut loc atrocități, războaie, atentate, au devenit adevărate atracții turistice

Turiștii sunt dotați cu măști de calitate îndoielnică. Fiecare vizitator semnează un contract prin care își asumă riscurile care pot surveni.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top