Descopera

TUAREGII, descendenții atlanților

Tuaregii populează zone din Algeria, Libia, Niger, Mali Burkina Faso. Ei vorbesc o limbă berberă și sunt nomazi. La începutul secolului al XX-lea, francezii i-au numit poporul bleu. La naștere, pielea are culoarea indigo. Pe măsură ce cresc, pielea se decolorează căpătând o culoare bleu. Ei sunt considerați seniorii deșertului fiind războinici, neînfricați.

Etimologic, cuvântul tuareg provine din arabă și înseamnă abandonat de Dumnezeu. Există puţine texte care vorbesc despre tuaregi. Primul care a scris despre ei a fost Herodot. Acesta îi numea garamantes, locuitori ai unei națiuni mari care se întindea din Egipt până în Oceanul Atlantic.

Religia lor seamăna cu cea a egiptenilor. Morții erau înhumaţi în piramide de mici dimensiuni. Despre tuaregi se spune că sunt cei mai vechi locuitori al Africii de Nord, mai vechi decât egiptenii. Existența lor depășește 10000 de ani.

Ei sunt autorii celebrelor picturi rupestre care înfățișează o Sahara prosperă, plină de vegetaţie. Despre tuaregi se spune că măsoară timpul cu pasul. Ei măsoară umbra diferitelor obiecte și își dau seama de ora care este.

Cercetările din ultimele decenii susțin teoria conform căreia Africa de Nord a fost scena unei catastrofe nucleare sau a unui impact cosmic, în urma căruia s-a format cel mai mare deșert din lume, peste 9 milioane de kilometri pătraţi.

Acum 11000 de ani, zona era străbătută de fluviul Triton care curgea paralel cu Nilul. S-a estimat că fluviul avea o lungime de peste 2000 de kilometri.

loading...

Cataclismul care s-a produs a determinat fenomenul de deșertificare, schimbare a temperaturii, incendii uriașe. Toate acestea au avut consecințe și asupra populaţiei care a fost obligată să migreze în zonele periferice.

Texte vechi descriu pe cei care au supraviețuit ca fiind niște ființe degenerate care au suferit mutații importante.

TUAREGII - TUAREGII, descendenții atlanților

Poate că în acest mod se poate explica ciudata culoare a pielii tuaregilor. Dacă aceasta variantă nu este sustenabilă, ei sunt descendenții atlanților despre care se spunea că sunt oamenii albaștri.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top