TSUNAMI DIN 2004, UN DEZASTRU PROGRAMAT?

1

În anul 1988, președintele Afganistanului, Zia, moare într-un accident de avion pe care-l putem numi cel puțin suspect. Epava avionului a fost cercetată și s-a constata că bordul avionului fusese impregnat cu o substanță numită barnetil.

Această substanță perturbă controlul mușchilor. Piloții care au venit în contact cu bordul avionului și-au pierdut capacitatea de a-și controla mușchii și implicit comenzile avionului. Dezastrul a fost iminent.

În decembrie 2004, India primește o oferta făcută de Rusia, China și Brazilia de a intra într-o coaliție care să detroneze puterea nucleară americană. A doua zi, India este devastată de un tsunami catastrofal. Zeci de mii de morți și pagube materiale.

Ziarul India Daily a publicat un articol în care își arăta suspiciunea că un tsunami de asemenea intensitatea ar fi avut cauze naturale.

Cutremurul s-a produs în nordul insulei Sumatra și în prima fază, informația a fost că a avut o magnitudine de 6,4 pe scara Richter. Australienii au fost cei care au transmis informația.

La câteva ore după producerea cutremurului, media americană a început să transmită informații cu privire la cutremur și numărul de morți. Exista o neconcordanță între magnitudinea cutremurului, cea de 6 pe scara Richter și numărul de morți și pagubele materiale.

De la oră la oră, intensitatea magnitudinii creștea. S-a spus că intensitatea acestuia a fost de șapte, apoi de opt, ca mai târziu, să se ajungă la nouă.

S-a creat un tsunami care după ce a făcut ravagii în sudul și în sud-estul Asiei, a traversat oceanul Indian și a mai făcut victime, câteva sute de peroane, în Africa. Specialiștii s-au întrebat cum s-a format un tsunami de o asemenea forță?
Tot mai multe voci susțineau că dezastrul avea cauze artificiale.

O armă puternică?


O armă puternică termonucleară depusă în oceanul Indian ar fi putut declanșa catastrofa. În groapa subacvatică din apropiere de Sumatra presiunea este de 700 kilograme pe centimetrul pătrat. Presiunea este atât de mare încât se poate forma o coloană de apă cu o înălțime de șapte kilometri.

O asemenea explozie poate afecta placa tectonică, formându-se un cutremur de magnitudine foarte mare, urmat de replici la fel de puternice.

tsunami

Unii specialiști sunt convinși că o astfel de armă a fost cauza producerii devastatorului tsunami, care a avut un parcurs extrem de lung. A început în sudul Asiei, a continuat cu sud-estul Asiei și a sfârșit în Africa.

SUA s-au mobilizat și au trimis în zona dezastrului nave militare și mii de soldați. Care era scopul unei asemenea mișcări? Se știa dinainte de proporțiile dezastrului?

loading...
loading...