TRIUNGHIURILE MORȚII. DISPARIȚII MISTERIOASE

Pe lângă misteriosul Triunghi al Bermudelor, în lume, mai există cel puțin încă trei locuri în care s-au produs multe accidente, dar și dispariții misterioase.

Triunghiul Burle


Este o zonă situată în Franța, la Cevennes, lângă masivul Pilat. Zona deține recordul absolut în ceea ce privește catastrofele aeriene. În anul 1948, sora președintelui Kennedy, Katheelin, a murit într-un accident aviatic în această zonă.
Din anul 1943 și până în prezent, în zonă au avut loc 50 de accidente aviatice, dintre care 40 rămân inexplicabile.

Conform mărturiilor piloților care au zburat în zonă, asupra aparatelor de zbor se produc perturbații care cauzează defecțiunea aparaturii de la bord. Zona este un adevărat cimitir al avioanelor.  Accidentele aviatice au fost precedate de apariția unor sfere luminoase, vizibile și de la sol.

Prima catastrofă aviatică s-a petrecut în noiembrie 1943. Bombardierul Halifax s-a prăbușit. Un singur militar a supraviețuit care a făcut declarații cu privire la producerea catastrofei. Avionul a fost înconjurat de sfere luminoase, moment în care motoarele bombardierului nu au mai funcționat.

După anul 1943, au urmat alte accidente ale unor avioane comerciale sau de mici dimensiuni. Localnicii care au fost martori la aceste catastrofe au declarat că au observat sfere luminoase câteva minute de la producerea catastrofelor.
În anul 1980, un avion care survola zona a dispărut de pe radare. Au fost organizate ample căutări ale epavei. Aceasta nu a fost descoperită.

Loading...

În anul 1971, s-a prăbușit un avion militar care avea la bord 262 de militari. În mod ciudat, au fost descoperite 263 de cadavre. Unul dintre acestea nu a putut fi identificat pentru că cea de a 263 a persoană nu figura pe lista de ambarcare.
Pentru a evita aceste accidente, autoritățile franceze au deschis un alt culoar aviatic.

Triunghiul Dragonului


Marea Diavolului este una dintre cele mai periculoase zone maritime din lume. În zeci de ani, multe vapoare au dispărut. În anul 1955, un vapor japonez la bordul căruia se aflau specialiști care urmau să studieze fenomenele care generează dispariția navelor, a dispărut fără urmă.

Au fost lansate mai multe teorii cu privire la dispariția navelor. Unii specialiști consideră că puternica activitate seismică din zonă ar fi cauza disparițiilor. Alții susțin că polii magnetici aflați la extremitățile zonei produc perturbații care duc la dispariția navelor. Alții susțin teoria extraterestră. În adâncul mării ar exista o bază extraterestră.

Sunt și specialiști care consideră că disparițiile sunt cauzate de emanații de gaze, în special metan. Alții susțin existența unor vortexuri care fac să dispară vapoarele.

Triunghiul Bennington


rp_triunghiul-bermudelor.jpg

Regiunea se află în Vermont, SUA, și în perioada 1940-1950, mai multe persoane au dispărut fără urmă. Cel mai spectaculos caz de dispariție a fost cel al lui James Tedford.

Acesta s-a urcat într-un autobuz pentru a ajunge în Bennington. Fără ca autobuzul să oprească pe traseul său, Tedford a dispărut în mod inexplicabil. Pe locul pe care-l ocupase i-au fost descoperite bagajul și actele de identitate.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...