”TRIUNGHIUL BERMUDELOR” DIN MUNȚII CARPAȚI

”TRIUNGHIUL BERMUDELOR” DIN MUNȚII CARPAȚI

 În septembrie 1944, o coloană formată din soldați germani a dispărut fără urmă, în timp ce se retrăgea din România spre Ungaria. Dispariția s-a produs în Munții Carpați pe un drum secret pe care nemții îl numeau W1.

Drumul tăia munții în subteran și fusese utilizat în mai multe rânduri de către grupări din trupele SS. Drumul era parcurs în doar trei ore și unea sudul de nord. Au dispărut nu numai soldați, dar și autovehicule, mașini și motociclete. S-a spus că soldații intraseră într-o poartă temporală care i-a dus către o altă dimensiune.

Documente din arhivele Reich-ului vorbesc despre această dispariție și despre faptul că detașamentul de soldați efectua un transport secret a unei încărcături care provenea din Orientul Mijlociu și avea ca destinație orașul Berlin. Despre această dispariție s-a discutat și în mediul academic din România la o conferință care a avut loc la București, în anul 2007.

Există referiri istorice despre faptul că dacii aveau cunoștință de existența acestui drum subteran pe care îl utilizau în momentul retragerii lor din fața inamicului. În anul 105, în timpul celui de al doilea război roman, dacii au adăpostit în interiorul munților comori, femei, copii. Lupta care s-a dat între daci și romani a fost una aprigă și a durat o zi întreagă. În luptă, a murit marele preot Vezina.

Dacii au considerat moartea acestuia ca un semn trimis de Zamolxis. Decebal a dat ordin de retragere a armatei sale și în câteva minute, armata sa a dispărut în interiorul Munților Carpați.

Romanii au încercat să-i urmărească pe daci, dar aceștia parcă fuseseră înghițiți de pământ. Traian a dispus ca toate tunelurile pe care le descoperise să fie astupate, însă multe dintre acestea au fost utilizate în continuare, nefiind descoperite de romani.

Se vorbeşte despre existența unui tunel care unea Adamclisi de cetatea Sarmizetusa. Mai târziu, pe vremea dinastiei Basarabilor, accesul pe platoul Bucegilor a fost interzis oamenilor de rând.

Acolo se antrenau oștile de elită ale domnitorului și păzeau intrările secrete care duceau spre tuneluri. Măsurătorile au arătat că există un pasaj de trecere care unește Bucegiul cu Peștera Urșilor din Carpații Occidentali. Aceste tuneluri nu străbat haotic munții. Ele au forma unui lup imens cu capul în zona Munților Apuseni și coada la Pietroșița, Dâmbovița. Rămâne un mister cine a realizat aceste treceri.

CATEGORIES
Share This
>