Descopera

TRAUMA NAȘTERII VS RĂPIREA DE CĂTRE EXTRATEREȘTRI

Antonio Vilas Boas este un fermier brazilian în vârstă de 23 de ani. Întâmplarea s-a petrecut în anul 1957. El a povestit că a stat patru ore la bordul unui OZN, că a văzut extratereștrii și că a avut raporturi intime cu o extraterestră.

Opinia publică l-a considerat ca fiind un mare șarlatan. În anul 1961, soții Betty și Barney Hill au generat o nouă poveste similară cu cea a lui Boas. Ceea ce a fost interesant este faptul că ceea ce au descris cei trei era foarte asemănător.

Betty a început să aibă vise recurente și împreună cu soțul său au apelat la hipnoză. În cursul acestor ședințe au istorisit cu lux de amănunt ceea ce li s-a întâmplat în timpul în care au fost răpiți de extratereștri.

Alvin Lawson este un cercetător care a studiat multe de astfel de cazuri și a realizat un raport cu mai multe puncte de vedere.

Lawson susține că în majoritatea istorisirilor despre răpiri, subiecții au descris entități care aveau înfățișare umanoidă, asemănătoare cu embrioni umani.

Lawson presupune că, embrionul, mai apoi fătul uman, ar putea avea o percepție a propriului corp, o imagine de sine, chiar în timpul vieții intrauterine, iar această amintire se reflectă în modul în care adultul își descrie, mai târziu, experiența răpirii.

Tema adesea prezentă a tunelului prin care cei răpiți ajung la nava extraterestră, ne trimite cu gândul la tunelul pe care fătul trebuie să îl străbată pentru a ieși din corpul mamei.

Raza care trage în interiorul navei omul capturat poate fi asemuită cu cordonul ombilical, prin care fătul este legat de placentă.

Nava însăși este interpretată de Lawson ca fiind o imagine distorsionată a placentei. Aceasta cu forma ei de cupolă, așezată în partea superioară a uterului, deasupra fătului, este concrescută cu peretele intern al uterului, astfel încât, prin placenta și cordonul ombilical, fătul este conectat la sistemul circulator al mamei, primind, astfel, direct în sânge, substanțele necesare dezvoltării.

Imagini ale ansamblului placentă-cordon ombilical se regăsesc, ca un arhetip, în diverse culturi ale lumii. E așadar, o imagine bine fixată în mentalul colectiv.

TRAUMA-NAȘTERII TRAUMA NAȘTERII VS RĂPIREA DE CĂTRE EXTRATEREȘTRI

Trecând prin tunel, subiecții ajung într-un spațiu larg, luminat, unde sunt înconjurați de mai multe ființe cu aspect umanoid și sunt expuși unor examinări corporale.

Lawson afirmă că persoanele care susțin că au fost răpite de extratereștri au avut o experiență subiectivă, cu rădăcini în psihologie.

loading...
Comments
To Top