Medicina alternativa

Tratamente naturiste: Vindecarea psoriazisului

Zonele limfatice se vor masă pentru creşterea puterii de apărare a organismului la infecţii, prin producerea de anticorpi. Zonele ficatului, colecistului, stomacului, intestinelor, se vor masă pentru reglarea funcţiilor metabolice. Se vor masa punctele: 24, 25, 26 timp de 5-7 minute fiecare; 13, 23 timp de 3 minute; 15, 17, 28-33 timp de 5 minute. Masajul se va face zilnic timp de 12-14 zile, apoi se continua cu 3 şedinţe pe săptămână încă 5-6 săptămâni, menţinând o igienă riguroasă a tegumentelor.

Psoriazisul este o dermatoză plurifactorială, inflamatorie, proliferativa, caracterizată printr-o etiopatogenie extrem de complexă. Boala ia naştere din cauza unei dereglări a funcţionării ficatului. La tratament se va ţine cont de alimentaţie, din care se scot mezelurile, afumăturile, carnea de porc, acriturile, oţetul, vinul, lămâia, portocalele, fructele citrice şi de pădure precum şi sucurile lor, merele, cafeaua, ciocolată, cacaua, mierea, peştele, conservele, mazărea, fasolea, lintea etc., deoarece acestea formează acizi pe care ficatul bolnav nu-I suporta. Sunt permise laptele şi produsele lactate, salatele acrite cu iaurt, carnea fiartă de viţel, pasăre, vaca, peştele proaspăt legumele uşoare fierte, compoturile.

Pielea cu cruste uscate se unge cu alifie de rostopasca, suc de nalbă. Se fac băi cu infuzie de ciuboţica cucului, nalbă, coada calului. Se ţine o dietă cu sucuri de fructe şi zarzavaturi timp de 1 an, regim crudivor depurativ timp de 5-7 zile pe lună, cura cu suc de orz verde 3×50 ml pe zi, cu boabe de ienupăr, cu tije de păpădie, timp de 5-7 zile. Se aplică comprese locale cu infuzie de cimbrişor şi badijonare cu suc de galbenele. Se fac bai de trunchi, vitală, înfăşurare scurtă, dus scoţian alternant de 2-3 ori pe săptămână.

Se prepară următoarele reţete: Rp. 2 – 40 gr coada calului, 30 gr coajă de salcie albă, 50 gr urzică, 10 gr ventrilica, 20 gr fumăriţa, 30 gr gălbenele, 20 gr coada şoricelului, 10 gr coajă de stejar, 30 gr tătăneasa, 40 gr trifoi roşu. Rp. 2 – 20 gr brusture, 20 gr mesteacăn alb, 20 gr salcie albă, 20 gr trei fraţi pătaţi.

Se face infuzie din 1 linguriţă amestec la 250 ml de apă, se beau 3-4 ceşti pe zi, alternând reţetele. Pentru uz extern se prepară următoarea reţeta: năprasnică, coada calului, coada şoricelului, gălbenele, nalbă, rostopasca, se amestecă în părţi egale, se iau 200 gr din amestec la 5 l apă rece, se macerează 12 ore, se încălzeşte puţin, se strecoară şi se toarnă în apă de baie.

tratament naturist - Tratamente naturiste: Vindecarea psoriazisului

Baia durează 20 minute, după care se aplică alifia de gălbenele, tătăneasa sau tinctura de frunze de limba câinelui. Reflexoterapia se aplică prin masarea zonelor reflexe corespunzătoare glandelor suprarenale şi paratiroide, pentru combaterea stărilor inflamatorii.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top