Medicina alternativa

Tratamente naturiste cu uleiul din arbore de ceai

Arbust înalt, original din Australia, face parte din familia Myrtaceae şi este înrudit cu eucaliptul. Este o plantă de cultură, ce preferă zonele mlăştinoase din New South Wales sau cele din apropierea apelor. Frunzele au culoare verde intens şi sunt alungite. Florile sunt de culoare albă, iar fructele sale sunt lemnoase, rotunde şi mici (2-3 mm diametru).

În fitoterapie sunt utilizate frunzele şi ramurile tinere. Cel mai des se foloseşte în scop medicinal uleiul volatil, care se găseşte în frunzele plantei. Frunzele sunt bogate în terpineol, cineol, pinen, terpinen. Arborele de ceai are următoarele proprietăţi: antimicrobian, antimicotic, antiseptic, detoxifiant, uşor antiinflamator şi analgezic.

Arborele de ceai are şi alte utilizări: intra în componenţa produselor cosmetice, în aromaterapie.

Uz intern:

– răceală, sinuzita, laringita, tuse, ulcer aftos, paraziţi intestinali, infecţii urinare şi genitale, candida – sub formă de infuzie sau decoct, ulei.

Uz extern:

– tăieturi, răni, furunculi, arsuri (inclusiv solare), păduchi, psoriazis, impetigo, dermatita seboreică, infecţii ale unghiilor, mătreaţă, urticarie, zona zoster, dermatita de scutec la copii, înţepături de insecte, acnee, afte, calviţie, prurit anal şi infecţii genitale – uleiul esenţial ca atare sau sub formă de inhalaţii, băi, comprese.

arbore de ceai 300x279 - Tratamente naturiste cu uleiul din arbore de ceai

Efecte adverse:

– Uleiul concentrat poate irita pielea foarte sensibilă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top