Transition, prima masina care zboara

Transition, prima masina care zboara

Oricine îşi dorește o mașină care să meargă cu viteză, să consume puţin şi să fie capabilă să-şi ia zborul atunci când este foarte aglomerat pe drum. Acest vis a devenit realitate pe data de  2 aprilie când prima mașină din istoria omenirii a putut să se desprindă de asfalt şi să-şi ia zborul.

Transition este numele pe care firma americană Terrafugia l-a ales pentru maşină zburătoare. Bijuteria, cu aripi rabatabile, pe care le poate strânge atunci circula normal pe drumurile publice, a reuşit să planeze deasupra Pământului pentru 8 minute, în faţa unui public stupefiat.

Prin acest zbor, echipa noastră a reuşit să demonstreze că visul omenirii a devenit realitate.”, a declarat fondatorul companiei producătoare, Carl Dietrich.

Transition, atunci când este maşina are doar 2,3 metri lăţime, iar când se transformă în avion aripile măsoară o anvergură de aproape 8 metri. Ea are o autonomie de 800 kilometrii şi are nevoie de o pistă de 762 metri pentru a decola.

Compania a început deja producţia mașinilor zburătoare, care se vor putea achiziționa pentru o sumă  de 210.000 euro. Viitorii proprietari sunt obligaţi să-şi ia licența de pilot pentru a putea zbura cu noua lor maşina. Decolarea se poate face numai de pe un aerodrom autorizat şi nicidecum de o șosea sau o autostradă.

loading...

Related posts