Trăim într-o simulare! Miliardarii lumii finanțează un proiect prin care se încearcă evadarea din Matrix

0

Una dintre cele mai fascinante teorii cu privire la viața de pe Terra este cea a Matrix-ului. Această teorie susține că nimic din ceea ce vedem noi nu există cu adevărat, iar viața noastră există și se desfășoară datorită unei simulări pe calculator.

La prima vedere această teorie pare desprinsă din filmele SF, dar în ultima perioadă, studiile realizate de cei mai importanți fizicieni duc spre susținerea aceste teorii.

Unul dintre cei mai influenți oameni ai planetei, Elon Musk, a declarat că are informații certe că omenirea trăiește într-o simulare și că nimic din ceea ce vedem nu este real.

Sam Altman, președintele companiei Y Combinator a oferit un interviu ziarului american New York Times în care sugera că „oamenii sunt încă din cele mai vechi timpuri înrobiți de inteligența artificială”.

În acest fel, mulți oameni bogați din Silicon Valley au devenit obsedați de această teorie și au pus bazele unui proiect cel puțin ciudat la prima vedere, evadarea din Matrix.
Pentru ca acest proiect să devină realitate, au fost angrenați cei mai apreciați dintre fizicieni, pentru a găsi o portiță de evadare din această simulare.

Business Insider speculează că finanțarea proiectului este realizată de Peter Thiel și Elon Musk. În acest fel, probabil că în anii viitori cei mai bogați oameni din lume vor putea să părăsească simularea și să guste din adevărata realitate. Se mai spune că de fapt acea realitate este de fapt raiul, loc în care ajung doar oamenii aleși.

Platon a descris Matrix-ul în urmă cu 2000 de ani

Mitul peșterii a fost interpretat în numeroase feluri, iar analogiile pe care le-a făcut Platon au fost transpuse în realitatea pe care o trăim zilnic. Singurul aspect care nu a fost luat în calcul cu privire la acest mit este cel al Matrixului.

Peștera lui Platon este de fapt lumea reală, în care ne ducem existența în fiecare zi și pe care o considerăm presărată cu idei despre libertate. De fapt realitatea noastră nu este decât o mare peșteră, în care miliarde de oameni trăiesc fără ca să-și pună întrebări prea multe despre scopul lor sau direcția vieții.

matrice - Trăim într-o simulare! Miliardarii lumii finanțează un proiect prin care se încearcă evadarea din Matrix

Oamenii sunt atât de bine legați la ochi încât nu pot decât să zărească doar umbrele unor locuri care trec prin spatele lor. Legăturile ce țin oamenii de scaune sunt prejudecățile din mintea fiecăruia. Omul după ce că este ținut prizonier într-o matrice, a mai fost dotat și cu numeroase prejudecăți care i-au fost implantate în minte prin diverse metode. Aceste prejudecăți nu fac altceva decât să-l țină și mai legat în iluzia in care trăiește.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și