The news is by your side.

Trăim în interiorul unei găuri negre?

Cei mai mulți dintre oamenii de știință susțin că Universul s-a format în urma unei explozii impresionante, pe care au numit-o Big Bang. Se presupune că înainte de această explozie nu a existat nimic, o teorie care nu poate fi explicată în totalitate și care pare să depășească puterea de înțelegere a oricui.

Cu toate acestea, există câţiva specialiști care susțin teorii neconvenționale. Una dintre acestea este că înainte de momentul Big Bang a existat totuși o particulă, numită sugestiv „sămânța lui Dumnezeu”, incredibil de mică, densă și compactă, care a conținut întreaga energie informațională pentru construirea Universului de astăzi.

Atunci când această particulă misterioasă a întâlnit condițiile propice a explodat și a dat naștere unui spațiu imens, galaxiilor, planetelor și oricărei alte forme a materiei. Dacă mergem mai departe cu săpăturile care privesc descoperirea adevărului absolut, nu avem cum să nu ne întrebăm cum s-a născut această particulă?

Un posibil răspuns la această întrebare delicată îl oferă Nikodem Poplawski, cercetător din cadrul Universității New Haven, Connecticut. Poplawski a ajuns la concluzia că „sămânța lui Dumnezeu” a fost fabricată în interiorul unui cuptor imens, unde i s-au putut comprima informațiile necesare pentru ca Universul să poată lua naștere. Această comparație este doar una sugestivă pentru că de fapt acest cuptor nu este altceva decât interiorul unei găuri negre, loc unde se poate găsi întreaga informație necesară pentru a se forma un univers.
O gaură neagră este un obiect astronomic limitat de o suprafață în interiorul căreia câmpul gravitațional este atât de puternic, încât nimic nu poate scăpa din interiorul acestei suprafeţe, cunoscută și sub denumirea de „orizontul evenimentului”. Nici măcar radiația electromagnetică nu poate scăpa dintr-o gaură neagră, astfel încât interiorul unei găuri negre nu este vizibil, de aici provenind și numele. Gaura neagră are în centrul ei o regiune cunoscută și drept „singularitate”.

În acest fel, cuptorul a comprimat întreaga informație necesară într-o particulă, care în anumite condiții a explodat, pentru ca mai apoi să împrăștie materia într-un vast spațiu pe care îl numit Univers.

gaura neagra

Această teorie nu este încă demonstrată de oamenii de știință, dar descoperirile realizate în ultima perioadă îi obligă pe unii dintre specialiști să afirme că trăim în interiorul unei găuri negre.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și