Trădarea care a scris istorie! Cele mai mari trădări din toate timpurile

Trădarea care a scris istorie! Cele mai mari trădări din toate timpurile

Trădarea face parte din istorie. Dicționarul explica cuvântul trădare prin înşelare în mod voit și perfid, infidelitate. Istoria omenirii a cunoscut prima trădare, expresia celei mai înfiorătoare decadente morale și religioase, în vremea lui Hristos. Pentru 30 de arginţi, Iuda își vinde mentorul.

Trădarea aliaților

Una dintre cele mai mari trădări, înregistrate în existența omenirii, s-a produs în anul 1943. Roosevelt, Churchill și Stalin s-au întâlnit la Teheran. Aliaţii occidentali, promotori ai democrației și autodeterminării, în ciuda faptului că semnaseră tratate și formaseră alianţe în timpul Primului Război Mondial cu națiunile din est, și-au trădat aliaţii. Cehoslovacia a fost abandonată în mâinile naziştilor, iar Polonia s-a luptat singura cu Germania și URSS.

Mahatma Gandhi

Cinci ani mai târziu, India avea să fie scena unei tragedii. În 30 ianuarie 1948, avea să fie asasinat de un fanatic Mahatma Gandhi. Ca răzbunare, au fost ucişi 100 de membrii ai sectei din care asasinul făcea parte.

Acest incident a fost preludiul la tragedia naționala care s-a dezlănţuit ca urmare a retragerii trupelor britanice, cu toate că erau tratate în sensul menţinerii acestora în India. Această hotărâre a făcut peste 5 milioane de victime și dezrădăcinarea a 30% dintre indieni.

Trădarea

Invazia din Golful Porcilor

Comunismul a fost o obsesie pentru autoritățile americane. CIA, mult prea implicată în deciziile de la Casa Albă, organizează invazia din Golful Porcilor. Scopul era înlăturarea regimului comunist din Cuba. Imediat după ce voluntarii cubanezi ostili regimului comunist au ajuns în Cuba, președintele Kennedy a dat ordin să nu li se acorde ajutor aerian și naval. Au fost luați peste 1200 de prizonieri, unii au fost executaţi, iar alții au fost condamnaţii la 30 de ani de închisoare.

Trădarea la români

Și la romani, trădarea a făcut istorie. În timpul lui Burebista, statul dac atinsese apogeul. Chiar și Cezar se temea de puterea lui Burebista. Nobilii nemulţumiţi de autoritatea lui Burebista, l-au trădat. Statul dac s-a spart în mai multe bucăți.
Vlad Ţepeş a fost trădat de fratele său, Radu cel Frumos. Radu de la Afumaţi este omorât de boieri într-o biserică sub ochii preotului. Mihai Viteazul a fost victima jocurilor de interese ale marilor puteri.

Constantin Brancoveanu a fost trădat de propriile rude. A fost decapitat după ce a fost obligat să asiste la decapitarea celor patru fii.
Horea și Cloşca au fost trădați de câțiva consăteni. Aceeași soartă a avut și Crişan.
Cea mai controversata defectări din timpul comunismului a fost fuga lui Pacepa, șeful Securitatiii. Acesta s-a predat la ambasada SUA din

Bonn, în anul 1978. Pacepa se afla în RFG, în vederea organizării unui atentat la sediul Europa Liberă. Timp de patru zile, Pacepa a negociat cu autoritățile americane. Ca să poată fi scos mai ușor din Germania, lui Pacepa i s-a înscenat că a pierdut documentele pe care le avea asupra sa, în timpul unui jaf.

Trădarea

O săptămâna mai târziu, presa germana scria despre fugă lui Pacepa. Este cunoscut faptul că soţii Pacepa aveau o relație foarte apropiată cu familia Ceauşescu. Pacepa a cerut azil politic în SUA, iar președintele Carter i-a aprobat cererea în regim de urgența.

Securitatea a pornit pe urmele lui Pacepa în SUA. S-a aflat că acesta trăia într-o suburbie a Washingtonului, zona locuită de agenții CIA. Pacepa deținea o locuinţă cu două etaje, în permanenţă păzită. În casă, exista o singură menajera de origine sârbă, angajata CIA.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)