Descopera

Top 9 cei mai destepti oameni din lume

Se spune că în fiecare om există un geniu, dar rămâne la latitudinea fiecăruia să-şi descopere şi să-şi cultive inteligenţa. Cu toate acestea, foarte puţini dintre semenii noştri reuşesc să-şi pună în valoare inteligenţa. Cei care reuşesc să uimească nu doar prin inteligenţă ci şi prin munca pe care o depun în folosul societăţii se pot număra pe degete. Iată topul celor mai deştepţi oameni din lume:

1. La vârsta de 14 ani, Christopher Hirata (în prezent în vârstă de 30 de ani) studia deja la Institutul de Tehnologie din California, iar numai doi ani mai târziu s-a angajat la NASA, lucrând la un proiect de colonizare a planetei Marte. A obţinut doctoratul în astrofizică la vârsta la care majoritatea oamenilor termină facultatea. Are un IQ estimat de 225.

2. Terrence Tao (37). La 24 de ani, Tao a devenit cel mai tânăr profesor din istorie al Universităţii California din Los Angeles. Are un IQ de 230.

3. Sir Andrew Wiles (59 de ani). În 1995, matematicianul britanic Sir Andrew Wiles a dus la bun sfârşit o provocare ce le-a provocat nopţi nedormite multor matematicieni pe parcursul a 357 de ani: a demonstrat marea teoremă a lui Fermat, considerată drept cea mai dificilă problemă de matematică din lume. Sir Andew Wiles are un IQ estimat de 170.

4. Kim Ung-Yong (50 de ani). La vârsta de doi ani, sud-coreeanul Kim Ung-Yong vorbea patru limbi, iar la vârsta de patru ani citea deja cursuri care se predau la universitate. Remarcându-i extraordinarul talent, NASA l-a invitat la vârsta de 8 ani în Statele Unite pentru a-l ajuta să se dezvolte la capacitatea sa maximă. S-a întors ulterior în Coreea de Sud, unde îşi desfăşoară o prodigioasă activitate ştiinţifică. Kim Ung-Yong are un IQ de 210.

5. Judit Polgar (36 de ani, IQ de 170). La vârsta de 15 ani, Polgar a devenit cel mai tânăr mare campion de şah din lume, detronându-l pe Bobby Fisher.

loading...

Garry Kasparov - Top 9 cei mai destepti oameni din lume

6. Fizicianul ,(70 de ani), care are un IQ de 160.

7. Rick Rosner (52 de ani, IQ de 192). Scenaristul de televiziune Rick Rosner nu corespunde percepţiei pe care publicul o are despre genii. A lucrat ca stripper, ospătar şi bodyguard înainte de a-şi începe cariera în media.

8. James Woods (65 de ani, IQ de 180). Cunoscutul actor a fost de mic extrem de talentat la matematică, însă a renunţat la studiile la MIT în favoarea celor de actorie.

9. Garry Kasparov (49 de ani, IQ de 190). Chiar dacă a luat bătaie la un moment dat de la un calculator, Kasparov este unul dintre cei mai mari şahişti din lume. A renunţat la sport în 2005 şi a candidat ulterior la preşedinţia Rusiei. Şi-ar putea petrece următorii cinci ani de închisoare, fiind acuzat că a lovit un poliţist în timpul unui protest de susţinere pentru membrele trupei punk Pussy Riot.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top