Goblekli Mistere neelucidate
Mistere

Mistere neelucidate și cele mai mari enigme ale omenirii

5views

Mistere neelucidate au existat în fiecare colț al globului, încă de la începuturile civilizației. Unele dintre ele ridică atât de multe semne de întrebare, încât par desprinse dintr-o altă lume, la care nu vom avea acces niciodată.

De la începutul lumii, am fost înconjurați de mistere. Unele dintre acestea au fost rezolvate de știință iar altele ar putea rămâne nedescifrate pentru totdeauna.

Mistere neelucidate

Soarta tezaurului lui Hitler

rp_hitler.jpg

Despre acest tezaur se crede că e cel mai mare din lume, el constând în lingouri de aur, bijuterii și bani, estimat la 5 miliarde de euro. În deceniile după cel de-al doilea Război Mondial, au fost găsite multe colecții de obiecte de artă în Elveția, Germania și chiar pe fundul lacului Toplitz din Austria.

Multe grupuri din întreaga lume au pornit o adevărată vânătoare pentru a descoperi comoara lui Hitler, dar fără rezultat. Se speculează că tezaurul s-ar afla pe fundul lacului Toplitz, din Austria.

Dispariția vasului USS Cyclops

Triunghiul Bermudelor este renumit pentru dispariții misterioase. În Primul Război Mondial, nava USS Cyclops a fost trimisă să alimenteze ambarcațiunile britanice din Atlanticul de Sud.

Loading...

USS Cyclops

Vasul a făcut o oprire în insula Barbados, apoi a plecat spre Baltimore. Din acel moment, nu l-a mai văzut nimeni. Echipajul și cei 300 de pasageri au dispărut fără urmă.

Rămășițele lui Cristofor Columb

COLUMB

Cristofor Columb este cel mai important explorator din toate timpurile. Se cunoaște totul despre el, cu o singură excepție. După moartea sa, din 1509, rămășițele au fost transferate pe Insula Hispaniola din Caraibe.

Dar atunci când spaniolii au pierdut insula, în favoarea francezilor, rămășițele au fost transferate în Cuba. Se pare că ulterior, rămășițele au ajuns în Spania. Versiunea oficială a Republicii Dominicane a fost că rămășițele nu au părăsit Insula Hispaniola.

Secretele discului lui Phaistos

rp_Discul-Phaistos.jpg

Civilizația minoică este considerată de istorici prima verigă a lanțului european. Discul lui Phaistos, care a fost descoperit în 1908, de către arheologul italian Luigi Pernier, a dat speranța înțelegerii culturii minoice.
Discul este o enigmă care și-a păstrat secretele mii de ani.

Despre inscripțiile de pe el se crede că ar fi un imn, o rugăciune, o teoremă din geometrie sau o povestire.
După zeci de ani de cercetări, cercetătorii nu au reușit să descifreze textul. Discul rămâne unul dintre cele mai mari mistere ale arheologiei.

Semnal extraterestru

semnale radio

15 august 1977, astronomul Jerry Ehman, care lucra la proiectul SETI, la Observatorul din Ohio, a observat un semnal înregistrat de telescopul radio. Ceea ce a văzut l-a făcut să scrie Wow, pe pagina imprimată.
Potrivit cercetătorului, acesta a fost cel mai puternic, mai clar și mai important mesaj extraterestru, înregistrat vreodată și un mister pe care astronomii l-au dezbătut decenii întregi.

Mistere neelucidate – Mormântul lui Gingis Han

gingis-han

În 1206, Gingis Han a unit triburile războinice din regiunea sa, devenind lider al mongolilor și creând un imperiu care a ajuns din China până în Ungaria. Locul mormântului celebrului războinic a rămas un mister.

Steaua din Betleem

steaua-de-la-bethleem-1_0

Pentru creştini, apariția Stelei din Betleem este un eveniment legat de credință. Pentru oamenii de știință au rămas multe întrebări fără răspuns. De două mii de ani, strălucitoare stea a rămas un mister. Marele astronom german Johannes Kepler a susținut că a fost vorba de conjuncția a două planete. Misterul rămâne.

Zeii Olimpului au fost extratereștrii​​

rp_zeii-olimpului.jpg

Este posibil ca forme de viață inteligente să fi vizitat Pământul cu mii de ani în urmă. Potrivit Odiseei, zeii Greciei Antice au fost niște ființe extraterestre cu o inteligență superioară, care au vizitat Terra și au adus cu ei tehnologia lor avansată.

Sferele de piatră din Costa Rica

sfere-de-piatră-costa-rica-2

Sferele variază de la câțiva centimetri la câțiva metri diametru și o greutate care ajunge la 15 tone.
În Costa Rica s-au descoperit peste două sute de astfel de sfere. Se crede că ele au fost sculptate între anii 1500 și 500 î.Hr. Deo civilizație de mult dispărută.

Unii cercetători susțin că sunt niște relicve ale Atlantidei, alții susțin că ele aparțin unei civilizații care deținea un material ce putea să înmoaie piatra. Nu se știe cărui scop au folosit aceste sfere.

Mistere neelucidate – Monumentul de la Goblekli Tepe, Turcia

Goblekli Tepe

Este cea mai veche structură religioasă, descoperită vreodată. Locul conține structuri și piloni de piatră pe care sunt sculptate animale de pradă.

Întrebarea rămâne, cum au putut oamenii care locuiau în peșteri să construiască astfel de structuri. Cum au transportat blocurile uriașe și cum le-au modelat fără să aibă unelte din metal. În ce scop le-au construit.

loading...