The news is by your side.

Top 10 lucruri mai putin cunoscute despre creier

0

Creierul uman este o mașinărie extrem de precisă, care funcționează după un sistem centralizat care asigură coordonarea organismului după informațiile primite. Funcțiunea creierului se realizează printr-o rețea densă de neuroni, care stabilesc intensitatea biocurenților produși la acest nivel. Odată ce tehnologia avansează, noi descoperiri cu privire funcționarea creierului se realizează.
Iată cele mai importante descoperiri realizate în ultimii doi ani referitoare la creierul uman:

1. Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Columbia demonstrează că oamenii de bazează mai mult pe internet decât pe propria lor gândire. Acest proces are o singură urmare, creierul intră într-o stare latentă și lipsa sa de antrenament va duce la diminuarea consistentă a gândirii.

2. O descoperire științifică, realizată anul trecut, arată că cu cât este mai crescut nivelul de zahăr din sânge cu atât nivelul de inteligență este mai scăzut. Consumați mai puțin zahăr pentru a deveni mai inteligenți.

3. Regiunea anterioară a cortexului are rolul de a face previziuni. Această capacitate se regăseşte la orice persoană și funcționează pe baza evenimentelor petrecute în trecut.

4. Oamenii de știință au reușit să demonstreze că oamenii își pot antrena creierul pentru a diminua pierderile în cazul jocurilor de noroc. Creierul poate să bată hazardul astfel.

5. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au descoperit că memoria, funcția principală a creierului, se deteriorează odată cu trecerea anilor, dar ea poate fi menținută cu doar 3 ore de alergat în fiecare zi. Cei care fac sport devin mai inteligenți față de cei sedentari.

6. Jocurile pentru creșterea memoriei nu ajută deloc creierul pentru a funcționa mai bine. Totul depinde doar de alimentație.

7. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că ascultatul muzicii conferă o atitudine mai organizată a creierului. de asemenea nivelul de concentrare crește direct proporțional cu timpul în care este ascultată muzica.
8. Un studiu recent efectuat de Naţional Institutes of Health a demonstrat că utilizarea unui telefon mobil pentru mai puțin de o oră pe zi modifică dramatic modul de funcționare al creierului. Vorbitul la telefonul mobil este dăunător pentru creier.

9. Oamenii care meditează cel puțin 30 de minute în fiecare zi au înregistrat schimbări semnificative în zonele creierului care sunt responsabile cu stimă de sine, memoria, empatia și stresul. Meditația ne face mai umani.

creierul Top 10 lucruri mai putin cunoscute despre creier

10. Râsul reduce hormonii de stres și scade tensiunea arterială, care, la rândul său, reduce riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. S-a mai descoperit și că atunci când cineva aude râsul altei persoane, creierul emana oxitocină (hormonul dragostei). Dacă vrei ca cineva să se îndrăgostească de tine trebuie să razi sau să-l faci să râdă foarte mult.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și