Titanicul, ”Nescufundabilul” și dramele celor care și-au așteptat moartea timp de 2 ore și 5 minute

Titanicul, ”Nescufundabilul” și dramele celor care și-au așteptat moartea timp de 2 ore și 5 minute

Ce faci când știi că în câteva minute vei muri? Te panichezi, devii agitat, nervos sau ești liniștit pentru că inevitabilul tot se va produce.

Cel mai bogat om de pe Titanic a fost John Jacobs Astor IV. În momentul tragediei, averea lui era estimată la 85 milioane de dolari, 2 miliarde în zilele noastre. În timp ce Titanicul se scufunda, Astor împreună cu prietenul său, scriitorul Jacques Futrelle, au fumat o ultimă țigară pe punte și au privit liniștiți dezastrul din jurul lor.

La fel de liniștiți și resemnați în fața morții au fost soții Straus. Isidor Straus era proprietarul celebrului magazin Macy. Pentru că soția sa, Ida, a refuzat un loc în barca de salvare, a rămas pe punte alături de soțul său unde au așteptat inevitabilul.

Scufundarea Titanicului a durat 2 ore și 5 minute, timp în care, orchestra a cântat neîncetat.

Rămășițele Titanicului au fost descoperite după 73 de ani, în anul 1985, la o adâncime de peste 3100 metri. La momentul producerii tragediei, apa din ocean avea o temperatură de -2 grade Celsius.

Timp de două zile de la producerea tragediei, ziarele din întreaga lume au scris că nu există victime. După două zile, au început să fie publicate primele informații despre adevărata dimensiune a tragediei.

Loading...

Titanicul era considerat unul dintre cele mai sigure și moderne vapoare, cu o lungime de 269 metri. În timp ce 700 de pasageri de la clasa a III-a trebuiau să utilizeze două băi, pasagerii de la clasa I călătoreau în opulență. Ei dispuneau de cafenele, ceainării, restaurante, piscine, săli de gimnastică și adevărate grădini unde se puteau plimba.

Titanicul mai era numit Nescufundabilul și avea 12 pereți etanși

Cu toate acestea, echipajul a fost luat pe nepregătite. După impactul cu icebergul, pe Titanic a fost un haos general, astfel încât, prima barcă de salvare a fost coborâtă după 60 de minute. Titanicul avea în dotare doar 20 de bărci de salvare, care nu au fost utilizate la capacitate maximă.

titanic

Cu toate că echipajul Titanicului fusese avertizat de șase ori în date de 12 aprilie 1912 de pericolul produs de gheața care se afla în derivă în nordul Atlanticului, avertismentele nu au fost luate în considerare.

Charles Joughin, brutar șef, a fost unul dintre supraviețuitori. El a declarat că a înotat timp de 2 ore în apele înghețate ale oceanului și a rezistat frigului, datorită unei mari cantități de whisky pe care o consumase.

Ca urmare a scufundării Titanicului, au murit 1500 de pasageri. Au fost recuperate numai 306 cadavre. La patru ore de la producerea tragediei, a ajuns nava Carpatheia, mult prea târziu pentru a salva vieți.

loading...

Related posts