The news is by your side.

TIMPUL ÎNAINTE DE BIG BANG NU A EXISTAT

0

Este Universul finit sau infinit? Are Universul un început? Timpul a început odată cu Universul? Este o dezbatere complexă și pentru că nu s-au putut da explicații a fost lăsat totul pe seama teologiei. Newton a fost primul care a susținut că stelele se atrag printr-o forță, precum magneții.

Forța de atracție depinde de masa și distanța dintre stele. Cu toate acestea, stelele își păstrează poziția statică și par nemișcate.
Dacă există această forță de atracție între stele, se vor prăbuși ele într-un punct central?

Newton a întregit teoria sa, cu faptul că Universul este infinit, că nu există un punct central și că stelele nu se vor prăbuși. Într-un Univers infinit, fiecare punct poate fi considerat central.

Heinrich Olbers a susținut că într-un Univers infinit, dar static, fiecare punct al bolţii cerești ar trebui să strălucească ca suprafața unei stele. Lucrurile nu stau așa, pentru că lumina unor stele nu a ajuns încă pe Pământ. Această ipoteză întărește faptul că Universul este în expansiune.

Observațiile aduse de Eward Hubble au relevat faptul că galaxiile se îndepărtează de noi cu viteze amețitoare. A existat un moment în care Universul a fost infinit de mic și de dens.

Dacă au existat evenimente care s-au produs mai devreme de acest eveniment, atunci acele evenimente nu au influențat evoluția viitoare a Universului.

Putem spune că timpul a avut un început, în sensul că mai devreme de Big Bang timpul nu exista. Într-un Univers neschimbat, nu există necesitatea fizică a unui început.

Într-un Univers în schimbare, un început în timp reprezintă o cerință impusă de unele cauze externe, poate din afara Universului.
Nu știm dacă Universul este finit sau infinit. Trebuie mai întâi să înțelegem ce este materia întunecată și energia întunecată, misterioasele forțe ale expansiunii Universului.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că Universul se extinde în toate direcții cu aceeași viteză. În anul 1543, Copernic a demonstrat că Pământul nu este centrul Universului.

Pământul se află într-un loc într-un univers fără centru și infinit. Universul a apărut ca un amestec omogen de particule subatomice în urma Big Bangului. Odată cu el și timpul.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și