TIMPUL, CEL MAI PROFUND MISTER

TIMPUL, CEL MAI PROFUND MISTER

Trecutul, prezentul și viitorul există în același timp. Este o teorie controversată, dar care are tot mai mulți susținători în rândul specialiștilor.

Percepția pe care o avem fiecare dintre noi față de ceea ce numim timp este limitată și relativă, în sensul că percepem curgerea timpului într-o singură direcție, trecut, prezent și viitor.

Adepții acestei teorii consideră că Universul nu este un bloc gigant în care putem să delimităm trecutul, prezentul și viitorul. Fiecare moment pe care îl trăim este relativ, raportat la dimensiunile Universului. Trecutul se produce simultan cu viitorul. Din acest motiv, viitorul nu poate fi schimbat.

Timpul nu există, este o iluzie, este o construcție umană. Considerăm că ne îndreptăm spre o singură direcție, dinspre trecut către viitor, în condițiile în care legile fizicii determină deplasarea în mod simultan, în ambele direcții.

În conformitate cu Teoria relativității, timpul și spațiul fac parte dintr-o structură cu patru dimensiuni, unde trecutul are propriile sale coordonate în spațiu și timp. În acest context, totul este real în același timp.

În multe situații, avem iluzia că trăim în trecut și că viitorul nu există. Singura explicație că avem un trecut este că acesta este produs de creier, care nu este altceva decât un mecanism care produce amintiri. Trăim într-o succesiune de trecut, prezent și viitor. Faptul că am trăit săptămâna trecută se datorează memoriei.

Loading...

Omul de știință Julian Barbour susține că în mecanica cuantică aplicată întregului Univers, timpul nu are niciun rol, dispare. El a făcut o comparație cu un film. Toate imaginile filmului există simultan. Timpul este rezultatul memoriei noastre. În aceste condiții, există un număr nelimitat de universuri statice, iar timpul este o noțiune subiectivă.

Plecând de la această teorie, profesorul Robert Lanza susține că există mai multe realități susținute de mai multe niveluri de conștiință. În acest sens, moartea nu există. Ne-am învățat să o acceptăm, există doar în mintea noastră, a spus Lanza.

A fost coroborată ideea biocentrismului cu această teorie, în care există universuri paralele, în care oamenii trăiesc situații paralele și similare, situate în același moment în trecut, prezent și viitor.

Conform biocentrismului, timpul nu există independent de viață, ceea ce înseamnă că moartea nu este un eveniment final.

loading...

Related posts