Take a fresh look at your lifestyle.

Tigrul tasmanian, un animal misterios care ar putea fi readus la viata

Una dintre cele mai mari tragedii ale secolului al XX=lea a fost dispariţia tigrului tasmanian, cel mai mare marsupial carnivor care a trăit în lumea modernă.

Tigrul tasmanian se găsea în principal pe continentul australian, cât şi în Tasmania sau Noua Guinee. Dispariţia să s-a datorat în mare măsură raidurilor incisive ale europenilor, care l-au vânat până a dispărut. Această specie de tigru semăna foarte mult cu un câine, dar cu abilitățile unei feline.

Tigrul tasmanian era un animal foarte răspândit în Tasmania în 1803, anul în care au venit primii coloniști europeni. El semăna cu un câine mare cu corp lung, dungat, coadă mare cu păr aspru şi cap de dimensiuni mari în comparație cu corpul; era cel mai mare animal carnivor cu marsupiu, iar ultimul exemplar a murit în captivitate în anul 1936 la Grădina Zoologică Hobart.

Pentru că oamenii de ştiinţă au realizat progrese importante în zona colectării ADN-ului, o nouă tehnică permite sustragerea sa din blană animalelor împăiate. În acest fel este posibil ca în viitorul apropiat să asistăm la readucerea la viaţa a unui animal care a fascinat atunci când a trăit.

Cercetarea presupune colectarea de mostre de ADN din resturile animalelor găsite în Tasmania în anii 1950 – 1960, păstrate la muzeul din zonă. Dacă se vor găsi urme de ADN, atunci rezultatele vor fi foarte importante, mai ales că ultimul tigru tasmanian în libertate a fost ucis în 1918. În plus, se va compara ADN-ul din oasele tigrului tasmanian cu cel al diavolului tasmanian, pentru a stabili dacă cele două animale erau specii diferite sau nu; deşi acest lucru este puţin probabil, unei cercetători consideră totuşi că este vorba de două specii din cauză că tigrul tasmanian era mult mai mare decât diavolul.

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.