Bizar

Tiangong-1, un colos de circa 8,5 tone se va prăbuși pe Terra în câteva luni. Nimeni nu știe locul exact

Stația spațială Tiangong-1 a fost lansată de China în 2011 pe orbita planetei noastre. O perioadă bună de timp și-a îndeplinit misiunea, dar în 2016 controlul asupra sa a fost pierdut, iar în prezent se așteaptă ca ea să se prăbușească pe Terra. Agenția Spațială Chineză este în alertă pentru că nu poate oferi locul în care colosul spațial se va prăbuși.

În anul 2011, Agenția Spațială Chineză anunța cu mândrie lansarea primei stații spațiale pe orbita Terrei. Aceasta a fost denumită Tiangong-1 și a avut ca misiune găzduirea mai multo cosmonauți.

Lucrurile au mers bine până în anul 2016, când specialiștii chinezi au anunțat că au pierdut controlul asupra stației spațiale. Ceva nu a funcționat la parametrii optimi și Tiangong-1 a intrat în derivă.

Problema cea mai mare este că această stație spațială se va întoarce pe Terra cât mai curând, singura problemă este că nimeni nu știe unde se va prăbuși. Tiangong-1 este un colos de circa 8,5 tone și în locul în care se va prăbuși va face pagube de proporții uriașe.

Conform Daily Mail, oficialii chinezi sunt de părere că stația spațială va cădea pe Terra în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018.

Acum, că perigeul său este undeva sub 300 de kilometri și pentru că se află într-o atmosferă densă, rata căderii este mai mare. Mă aștept să cadă peste câteva luni, undeva spre sfârșitul lui 2017 sau începutul lui 2017”, a declarat dr. Jonathan McDowell pentru The Guardian, un astrofizician de la Harvard University.

Specialiștii chinezi au anunțat că vor monitoriza traseul stației spațiale și în momentul în care vor avea un loc sigur în care se va produce impactul, vor anunța lumea întreagă.

Această măsură este criticată de numeroși oameni de știință, care sunt de părere că specialiștii chinezi nu vor reuși să afle niciodată locul impactului, iar dacă o vor face va fi prea târziu pentru ca zona respectivă să fie evacuată.

Dacă am dreptate, China va aștepta până în ultimul moment ca să anunțe lumea că există o problemă cu stația lor spațială” – a spus Thomas Dorman, un pasionat de sateliți, pentru Space.com.

Tiangong 1 - Tiangong-1, un colos de circa 8,5 tone se va prăbuși pe Terra în câteva luni. Nimeni nu știe locul exact

Pe de altă parte, este de așteptat ca multe din componentele acestei stații să ardă atunci când va intra în atmosfera Pământului.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. adrian

    15 octombrie 2017 at 20:25

    ce te puteai astepta de la o chinezarie.si asa a functionat prea mult.sa traga americanii sau rusii cu rachetele in ea sau sa o directioneze sa cada peste beijing.chinezaria e tot chinezarie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top