Descopera

THOTH, ATLANTUL NEMURITOR, CREATOR AL SFINXULUI

Multe ipoteze au fost avansate cu privire la originea Sfinxului din Egipt. Sunt cercetători care susțin că în spatele Sfinxului ar fi fost o replică feminină a acestuia și care a fost distrusă cu mult timp în urmă.

Părerile sunt împărțite și cu privire la creatorii Sfinxului, dar și la vechimea acestuia. Sfinxul poartă urme ale unei eroziuni foarte puternice, produse de vânturi și inundații.

Un vechi text egiptean amintește de o perioadă de aur, numită SEPTEPI sau timpul primar, care a fost marcat de era Leului, cu 10500 de ani î.Hr.

La un interval de 2000 de ani, un nou semn zodiacal apare în spatele Soarelui și începe o perioadă care poartă numele semnului. Acum 12500 de ani, Pământul a fost în era Leului, moment în care a fost construit Sfinxul, care întruchipează un leu.
Aleea care unește templele de la Luxor și Karnak are o lungime de 2,7 kilometri și pe întreaga distanță sunt 700 de sfincși în miniatură. Toate aceste sculpturi sunt un elogiu adus leului și erei în care au fost construite.

Acum 12500 de ani a fost era geologică cunoscută sub numele de Pleistocen. La sfârșitul ei s-au produs perioade de glaciațiune, urmate de un vulcanism mondial.

Toate culturile din Paleoliticul superior au dispărut în același timp. Multe texte antice egiptene fac trimitere la camere secretelor și tuneluri subterane. Există opinia că vechile civilizații au dorit să-și pună la adăpost tot ceea ce reprezenta cunoaștere universală.

Un învățat pe nume Djedda a dat faraonului Kheops cheile cu care a intrat în camera secretă unde era ținută cartea lui Thoth, atlantul, regele nemuritor.

Herodot, într-un text datat 443 î.Hr., face referire la camere secrete subterane care fac legătura între Sfinx și Marea Piramidă.
După o călătorie pe care a făcut-o în Egipt, Platon scria că Sfinxul și piramidele sunt creația unei civilizații mult mai vechi decât cea egipteană. El făcea referire la grupul de atlanți care au supraviețuit catastrofei și care s-au retras în Egipt.

În anul 1991, mai mulți arheologi s-au deplasat în Egipt pentru a face măsurători cu privire la vechimea Sfinxului. Aparatura a detectat sub laba stângă a Sfinxului o lespede de origine artificială sculptată de oameni. Sub Sfinx a fost detectată o zonă subterană care prezenta anomalii și avea o adâncime de 16 metri.

Sfinx_full THOTH, ATLANTUL NEMURITOR, CREATOR AL SFINXULUI

Această cameră făcea legătura între lumea noastră și cea antediluviană, înainte de Potop. S-a estimat că au fost necesari peste 30 de ani pentru a realiza Sfinxul. Au fost deplasate blocuri de piatră cu o greutate de 80 de tone.

În anul 1817, arheologul Gianbattista Caviglia a descoperit o bucată de piatră care reprezenta barba Sfinxului. Pe degetul mare al labei stângi a fost descoperit un text care data din anul 166, din timpul domniei împăratului Marc Aureliu.

Textul este scris în limba greacă și face referire la Sfinx, care este creația unui dumnezeu nemuritor, numit Thoth.

loading...
Comments
To Top