Mistere

Mistere

The Exorcist, blestemul unui film malefic

0views

Unul dintre cele mai înfricoşătoare filme din toate timpurile, “The Exorcist”, a câștigat numeroase premii pentru scenariu, sunet sau efecte speciale. Filmul a fost inspirat din celebra carte, cu același nume, semnată William Peter Blatty. Mulți ar crede că autorul a inventat o poveste fascinantă cu și despre spiritele malefice care posedă oamenii, dar în realitate faptele bizare prezentate, atât în carte cât și în film, s-au petrecut cândva în New England, USA.

Întâmplările bizare care s-au petrecut pe platoul de filmare i-au împins pe cei mai mulți să considere filmul “The Exorcist” fiind unul blestemat. Întâmplările au fost relatate cu lux de amănunte în numeroasele interviuri pe care le-au oferit atât producătorii, cât și actorii care au luat parte la turnarea filmului.

Întâmplările paranormale au debutat cu un incendiu, declanșat într-o noapte și întreg platoul a fost mistuit de flăcări. Nu s-a putut stabili niciodată cauza pentru care focul s-a declanșat din senin.

Jack McGowen a murit cu puţin timp înainte de premieră. Un lucru interesant este ca personajul lui Jack, Burke Dennings, moare şi el în film, omorât când rămâne singur în camera cu, copilul posedat. Fratele actorului Max von Sydow, care în film l-a jucat pe Părintele Lankester Merrin, a murit în timpul filmărilor. Soţia unuia dintre cameramani a născut în timpul filmărilor, dar copilul a murit. Un paznic de noapte negru a căzut pe platou şi a murit pe loc. Unul din experţii pentru efecte speciale a murit în timpul filmărilor. De asemenea, şi bunicul actriţei Linda Blair a murit în timpul filmărilor, iar un lucru interesant, în timpul filmării unei scene, Linda a arătat cu degetul pe un membru din echipa de producţie, a murit şi el în timpul filmărilor. Nouă persoane au murit în timpul celor 15 luni de filmare. Mai mulţi actori au murit în anii următori după ce s-a lansat filmul, printre care Valsiliki Maliaros şi Lee J. Cobb. Din cauza mai multor decese şi a căderilor nervoase suferite de tânăra actriţa Linda Blair, care a jucat personajul principal în film, unii spun că un un demon a fost implicat în realizarea filmului.

Evenimentele bizare au continuat. Fiul lui Jason Miller, actorul ce l-a jucat pe Părintele Karras, a avut un accident misterios, fiind lovit de o motocicletă, scăpând la limita de moarte în timpul filmărilor. Miller a povestit şi el că a avut unele experienţe ciudate. El îşi repete rolul la un restaurant iezuit. Într-o zi a fost oprit de un preot care i-a dat un medalion cu Maica Domnului, spunându-i să aibă grijă căci dacă cineva încearcă să demaşte Diavolul pentru şarlatanul care e, acesta va căuta răzbunare împotriva ta. Preotul i-a spus că medalionul îl va proteja şi să aibă grijă ce face în continuare. Miller a trăit mult şi bine până în 2001, când a murit din cauza inimii şi a fost incinerat.

Loading...

The ExorcistEllen Burstyn, cea care a jucat-o pe Chris MacNeil, mama lui Regan, a fost accidentată în timpul filmărilor. În scena în care îşi verifica fiica şi este aruncată de lângă pat, s-a lovit şi a căpătat o rană permanentă la coloană. Hamurile care o ţineau au tras-o repede, iar când a căzut s-a lovit la coloană. Ţipătul ei din film la acea scenă este ţipătul de durere de la cădere, produs de agonia prin care trecea. În timpul răcirii platoului pentru scena din film, temperatura a atins intre -30 şi -40 de grade Celsius, la un moment dat începând să ningă. Alt fapt cunoscut este ca tâmplarul care a construit platoul a fost şi el accidentat serios în timpul muncii, că mai apoi să-şi piară o parte din degete în timp ce lucra.

Blestemele și fenomenele stranii au continuat să-și facă prezența și în momentul premierei filmului. Atunci toți cei din sală au experimentat diverse sentimente, fie de frică sau chiar de greață. După ce au vizionat filmul, cei mai mulți au susţinut că “The Exorcist” a fost făcut cu ajutorul unor forțe malefice și acest sentiment este unul profund și clar.
În unele cinematografe se dădeau pungi pentru vomitat sau chiar săruri pentru cei care leșinau atunci când rula filmul. Chiar dacă pare incredibil, acest film este unul dintre cele mai dramatice din istoria cinematografiei și a transmis de-a lungul anilor sentimentul că diavolul există și intră în om atunci când are ocazia.

loading...