Take a fresh look at your lifestyle.

Thailanda, o țară a regulilor de bună purtare

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit în octombrie 2016, la vârsta de 88 de ani. A fost încoronat în anul 1950, sub numele de Rama al IX-lea. A mai fost numit și regele care nu a zâmbit niciodată.

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, a murit în octombrie 2016, la vârsta de 88 de ani. A fost încoronat în anul 1950, sub numele de Rama al IX-lea. A mai fost numit și regele care nu a zâmbit niciodată. După moartea sa, Thailanda a decretat un an de doliu. Fiul său, în vârstă de 64 îl succede la tron, după perioada de doliu.

Omul care nu a vrut să fie rege a fost încoronat după misterioasa moarte a fratelui său, despre care s-a spus că s-a împușcat din greșeală, atunci când  își verifica o armă. Regele a fost venerat de popor. Era simplu, ducea o viață normală, cu toate că era considerat cel mai bogat suveran din lume. A fost cel mai longeviv suveran din lume. Thailanda este o țară a regulilor de bună purtare. La tot pasul poți să vezi temple budiste, tradiții, natură exotică.

Thailandezii trăiesc după reguli nescrise, știute numai de ei. Când intri într-un templu, trebuie să ai grijă de poziția picioarelor care sunt considerate inferioare corpului. Ele nu trebuie îndreptate spre statuia lui Buddha.

Capul este considerat cel mai sacră parte a corpului. Numai persoanele apropiate pot mângâia capul unui copil. În public, un soț, nu poate fi afectuos cu soția lui.

Loading...

Gesturile sunt considerate nepoliticoase. Mâna stângă este considerată necurată. Nu mânca cu ea și nu face gesturi. Ca să intri în locuința unui thailandez, trebuie să te descalți. Cea mai înaltă stare de existență este Nirvana, starea pură. Oamenii nu au suflete individuale, sufletul este o iluzie, spunea Buddha.

Thailandezii cred că greșelile se produc atunci când moartea se apropie, iar răul este necesar pentru ca binele să biruie. Religia budistă a fost o provocare pentru occidentali. Nu există moarte, susțin budiștii, totul se schimbă, există un ciclu al existenței, naștere, bătrânețe, boală, moarte.

Thailanda

Viața este un proces de curgere care nu a început niciodată și nu se termină niciodată. Sufletul este ceva nemuritor care se transformă. Viața este singurul lucru care se transformă. Dacă  pentru budiști moartea este atingerea lumii supreme, pentru occidentali înseamnă sfârșitul.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și