Descopera

TEZAURUL NAZIST A FOST DESCOPERIT ÎN POLONIA

În data de 28 august 2015, presa poloneză, dar și cea franceză au publicat știrea prin care, un german și un polonez au descoperit un tren nazist, plin cu lingouri de aur. Descoperirea a fost făcută în sud-vestul Poloniei. Pentru moment, locul este ținut secret de către autoritățile poloneze.

Este cunoscut faptul că în apropierea orașului polonez Walbrzuch există multe galerii subterane. Galeriile au fost construite în cadrul unui proiect nazist secret, numit Riese, Gigantul.

Avocatul celor doi descoperitori a declarat ziariștilor că cei doi clienți ai săi au întocmit formalitățile prin care au anunțat autoritățile despre descoperirea făcută. De acum încolo, rămâne ca autoritățile să pună procedurile în practică, privind scoaterea tezaurului la suprafață.

Galeriile au fost construite de către prizonierii de război și au rezistat cu bine la bombardamentele care au avut loc în Polonia. Primarul orașului Walbrzuch a declarat că trenul se află pe teritoriul orașului și că în afară de aur, mai conține tablouri și bijuterii. Se spune că este vorba despre tezaurul nazist.

În conformitate cu un acord încheiat între Polonia și Germania, toate valorile naziste descoperite pe teritoriul Poloniei, intră în posesia Poloniei, Germania neavând nicio pretenție. Cei doi descoperitori susțin că în una dintre galerii au descoperit o ramă blindată, lungă de 150 de metri.

După terminarea celui de al Doilea Război Mondial, în galeriile subterane poloneze s-au ascuns o bună bucată de timp naziști. După acest anunț făcut de către oficialitățile poloneze, goana după căutarea acestor comori naziste a depășit orice închipuire.

loading...

Autoritățile poloneze au atras atenți căutătorilor, că trenul descoperit s-ar putea să fie minat și să fie precauți în căutările lor prin galeriile subterane. Este cunoscut în Polonia cazul unor persoane care au descoperit o cantitate mare de aur și care nu au anunțat autoritățile poloneze.

Aurul a luat drumul spre Israel, în mod clandestin, descoperitorii considerând că acesta a fost furat de la evrei și li se cuvine. Vom vedea ce demersuri și ce șanse mai are Polonia de a recupera aurul descoperit.

atlantico yahoo 2300985 - TEZAURUL NAZIST A FOST DESCOPERIT ÎN POLONIA

Cei care au făcut marea descoperire a trenului nazist sunt cercetători și au parcurs sute de documente din timpul războiului, până au ajuns la locația secretă. Trenul nazist ar fi fost ascuns în această galerie, în anul 1945.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top