Tezaur misterios descoperit într-un templu indian

Tezaur misterios descoperit într-un templu indian

Cel mai mare tezaur din lume a fost descoperit într-un templu din sudul Indiei. Valoarea acestuia este de peste 15 miliarde de euro. Este cel mai valoros tezaur descoperit, până în prezent.

Tezaurul este compus din saci cu diamante, bijuterii, statuete care sunt din aur masiv și au greutatea de peste 5 kilograme, pepite de aur.

În subteranul unui templu hindus au fost descoperite mai multe camere, șase dintre acestea fiind pline cu aceste valori inestimabile. S-a estimat că acest tezaur a fost ascuns acum 150 de ani.

Obiectele au aparținut familiei imperiale care, fie le-a ascuns din calea atacatorilor, fie au fost aduse ca ofrandă divinităților hinduse.

Autoritățile indiene au desemnat mai mulți cercetători să evalueze tezaurul și decizia acestora a fost una extraordinară. Tezaurul valorează peste 14 miliarde de euro.

Discuțiile au apărut imediat după descoperirea tezaurului. Budiștii revendică tezaurul, hindușii la fel, iar autorităţile susțin că acestea ar trebui expuse într-un muzeu.

Bătălia juridică este acerbă. Descendenți ai familiei regale au dat în judecată statul indian, revendicând tot tezaurul.

Conform specialiștilor, în subteran, pe lângă cele șase camere, unde a fost descoperit tezaurul, mai există o cameră, cea de a șaptea, care nu a fost deschisă, dat fiind blocurile uriașe de piatră, care blochează intrarea.

Pe bucățile de piatră de la intrare este gravat un șarpe imens. Mulți indienii consideră că intrarea în această cameră va aduce nenorociri, pentru că spiritele se vor răzbuna.

Cercetătorii europeni au afirmat că și în Europa au fost descoperite mai multe tuneluri.

Din cauza faptului că acestea sunt inaccesibile, cercetările au fost stopate. Aceste tuneluri sunt de origine artificială, create de oameni, în secolul al X-lea.

Peste o mie de astfel de tuneluri subterane au fost descoperite în Germania și Austria. Multe dintre acestea sunt blocate cu bucăți enorme de piatră, lucru care face ca cercetările să fie îngreunate sau chiar stopate.

templul celor trei ferestre

Părerile specialiștilor sunt diferite. Unii susțin că ar fi vorba despre locuri unde populația se retrăgea din cale dușmanilor. Alții vorbesc despre locuri secrete unde sunt ascunse bogății locuri de ritual religios.

CATEGORIES
Share This
>