Textele secrete gnostice și întâlnirea celor doi copii Iisus! Revelație, întâlnire și transferul de informații

Textele secrete gnostice și întâlnirea celor doi copii Iisus! Revelație, întâlnire și transferul de informații

Unul dintre textele gnostice, numit  Pistis Sophia, contemporan cu celebrele cărți din Vechiul Testament, descrie o relevație ciudată între Iisus și un alt copil identic din punct de vedere genetic cu el. Această întâlnire este prezentată precum una crucială, în care cele două spirite divine se completează și își transmit informațiile unuia altuia.

O întâmplare controversată, ascunsă în textele gnostice

Povestea acestei revelații este redată cu lux de amănunte în cartea gnostică  Pistis Sophia. Se spune că această carte este una de temelie pentru societățile oculte, care cunosc și ascund intenționat această experiență a lui Iisus din motive subiective.

Povestea începe în momentul în care Maria vede un băiat care seamănă leit cu fiul ei. Maria este uimită în clipa în care acest băiat misterios îi cere să-l vadă pe fiul ei Iisus. Femeia crede că are în față un soi de demon, care vrea s-o ispitească. Atunci îl leagă de pat și se duce la câmp pentru a-i căuta pe Iosif și Iisus, care puneau araci la vie. Le spune că trebuie să meargă de urgență cu ea acasă, pentru că au un musafir ciudat.

În momentul în care Iisus revine acasă și îl vede pe geamănul său, nu se sperie de el și îl îmbrățișează. Textele oculte susțin că acela a fost momentul în care Mântuitorul s-a transformat, devenind un sfânt. Ceva inexplicabil s-ar fi petrecut și Iisus s-a transformat. Ulterior acestei întâmplări, atunci când Iisus a fost dus la templu de către părinții săi, acesta a început să-i uimească, prin înțelepciunea sa.

El a preluat de la celălalt capacitatea de a citi gândurile, de a vedea adânc în sufletul altora, de a înţelege cum interacţionează aceştia cu lumea spirituală şi de a şti ce să spună sau să facă pentru a-i ajuta. De asemenea, percepea durerea celorlalţi ca pe propria sa suferinţă. Experimenta ceva – darul empatiei – ce nimeni nu mai simţise până atunci.

Iisus și sectele schimbării

Membri societăților secrete au știu din toate timpurile faptul că Iisus s-a născut om, un om obișnuit și abia în momentul îmbrățișării a preluat puterea divină sau harul.

Loading...

Atunci a fost momentul în care divinitatea a hotărât că unul dintre cei doi, adică întruchiparea lui Krisna, va trebui să-și dea viața pentru păcatele lumii și pentru ca celălalt copil să trăiască și să-și încheie misiunea pe Terra.

Tradiția secretă uimește prin explicația extrem de simplă, prin care susține că atunci a fost momentul în care viața interioară a fost creată. Până în acele vremuri, zeii își manifestau autoritatea la suprafață, dar în momentul în care Iisus a suferit transformarea, viața interioară a fost pusă sub stăpânirea lui Dumnezeu.

În cadrul său, a fost necesar ca unul dintre cei doi copii Iisus, cel ce purta în sine spiritul lui Krişna, să-şi sacrifice în mod misterios identitatea individuală, pentru binele celuilalt. Economia spirituală a universului impunea această jertfă, pentru ca băiatul care supravieţuia să fie gata mai târziu, la botez, să primească spiritul cristic. Aşa cum ni se spune în Pistis
Sophia, „voi aţi devenit una şi aceeaşi fiinţă”

Iisus din Rio de Janeiro

Această tradiţie a celor doi prunci Iisus a fost păstrată în cadrul societăţilor secrete şi este reprezentată pe portalul nordic al catedralei din Chartres, pe mozaicul din absida bisericii San Miniato de lângă Florenţa şi în picturile multor iniţiaţi, printre care Bordone, Rafael, Leonardo da Vinci şi Veronese.

loading...

Related posts