Descopera

TEXTE DIN ALTĂ LUME PE CARE OMENIREA NU LE-A PUTUT DECRIPTA

Spania a anunțat că va publica un document numit Voynich. După șase sute de ani de la scrierea sa, celebrul manuscris este unul misterios, în sensul că textul este scris într-o limbă necunoscută.

O editură din Spania a cumpărat drepturile de a reproduce textul. Suma este una foarte mare și nu a fost făcută publică.
Se spune că documentul este unul extraterestru. El a fost descoperit în anul 1912, în Italia, de către un anticar pe nume Voynich.

S-au lansat multe ipoteze cu privire la autorul cărții. S-a spus că un călugăr franciscan este autorul, că Leonardo da Vinci este realizatorul desenelor. Toate aceste ipoteze s-au dovedit ca fiind neștiințifice.

Mii și mii de specialiști au încercat să decripteze textele cărții, însă fără succes. Examenul grafologic a evidențiat faptul că, scribul care a scris textul cunoștea limba. Copierea nu s-a făcut literă cu literă. Este o scriere cursivă.

Manuscrisul are 230 de pagini în care sunt desene ale unor plante, unele necunoscute, sfere și aștri. La prima vedere, pare a fi un manual de alchimie, însă textul complică lucrurile.

Criptologi din toată lumea au încercat să descifreze textele, însă tot efortul a fost în zadar. Unii cercetători au lansat ipoteza că manuscrisul este o scriere farmaceutică. Alții au susținut că este vorba despre un manual care furnizează date cu privire la transformarea metalelor în aur și descoperirea Pietrei Filosofale.

loading...

Manuscrisul prezentat mai sus nu este singurul text rămas nedescifrat. Cifrurile Beale sunt trei criptograme care ar putea dezvălui locurile unde sunt îngropate cele mai mari comori ale Americii.

Unul dintre acestea a fost parțial descifrat și face referire la Declarația de Independență. Inscripția din Shugborough este sculptată pe un monument din piatră. De peste 250 de ani, specialiștii încearcă să înțeleagă ce reprezintă înșiruirea DOUOSVAVVM.

Discul din Phaistos a fost descoperit în anul 1908, are un diametru de 17 centimetri, este din argilă și are inscripționate simboluri asemănătoare hieroglifelor.

Codex Gigas este o carte gigant, cântărește peste 70 de kilograme. Este cunoscută și sub numele de Biblia Diavolului. Legenda spune că un călugăr benedictin a scris-o într-o singură noapte sub îndrumarea diavolului.

texte - TEXTE DIN ALTĂ LUME PE CARE OMENIREA NU LE-A PUTUT DECRIPTA

Cartea conține imaginea diavolului, însoțită de texte de proslăviri ale acestuia. Diavolul este reprezentat între două turnuri, cu mâinile ridicate către cer. Diavolul are patru degete la mâini și la picioare. În schimbul acestui ajutor, diavolul i-a luat sufletul călugărului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top