Testul lui Rorschach îți dezvăluie părțile ascunse ale personalității tale

Testul lui Rorschach îți dezvăluie părțile ascunse ale personalității tale

În psihologie, există anumite teste cu ajutorul cărora specialistul poate pătrunde în subconștientul sau inconștientul subiectului. Angoasa, frica, fobiile, traumele pot fi explicate cu ajutorul testelor de proiecție. Unul dintre aceste teste este cel al lui Rorschach cu celebrul desen al unui copac.

Vă prezentăm un teste de proiecție cu ajutorul fotografiei din imagine. Priviți o singură dată și foarte rapid imaginea. Spuneți ce parte a imaginii ați memorat. Și în funcție de aceasta vă prezentăm interpretarea.

Fetița


Reprezintă emoțiile din copilărie, poate chiar traume pe care le-ați suferit. Pentru o femeie, poate reprezenta amintiri legate de naștere sau de perioada postnatală. Traumele suferite în copilărie ies la suprafață și dacă privim o imagine sau reținem dintr-o imagine mai amplă numai chipul unui copil.

Fluturele


Este o imagine colorată care reprezintă speranța, un nou început, prosperitatea. În situația în care fluturele este colorat în culori sumbre, interpretarea sa are legătură cu moartea, cu o perioadă de doliu, dureroasă. În mod inconștient, vă gândiți la moartea cuiva, la o pierdere a unui apropiat.

Căpșune


În imagine, are dimensiuni mari, ceea ce o face să semene cu o inimă. Încă din Antichitate, căpșuna este simbolul dragostei. Legenda spune că la moartea lui Adonis, toate lacrimile lui Venus care atingeau solul se transformau în căpșuni.

Și în acest caz, pot exista două interpretări. Prima se referă la o perioadă de mulțumire sufletească, iubiți și sunteți iubit.
Cea de a doua se referă la o decepție în dragoste, la o suferință care poate fi legată de partenerul de viață, de părinți sau copii.

Un craniu


Dacă priviți imaginea în ansamblu, aveți iluzia că vedeți un craniu. În aceste condiții, aveți o traumă legată de moartea cuiva sau aveți frică de propria moarte. Poate să fie un sentiment de culpabilitate legat de moartea cuiva.

Copacii


Sunt doi și sunt înalți, puternici. Ei reprezintă un conflict pe care îl aveți cu o persoană la fel de puternică precum sunteți dumneavoastră. Este un conflict care a degenerat și în care nu mai există posibilitatea unei împăcări.

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)