Teste nucleare: Muntele Mantap din Coreea de Nord și-a schimbat poziția ca urmare a testelor nucleare efectuate

Teste nucleare: Muntele Mantap din Coreea de Nord și-a schimbat poziția ca urmare a testelor nucleare efectuate

Teste nucleare: Imaginile surprinse de un satelit american la începutul anului 2018 au pus pe gânduri mulți cercetători americani. Muntele Mantap din Coreea de Nord și-a schimbat poziția ca urmare a testelor nucleare efectuate.

În anul 2006, Coreea de Nord a început o serie de teste nucleare, ajungând ca în 11 ani, să efectueze 16 teste nucleare extrem de puternice. În 3 septembrie 2017, s-a testat o bombă cu hidrogen. Testul a fost atât de puternic, încât a format un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, iar muntele Mantap şi-a schimbat poziția.

Sute de muncitori care lucrau în interiorul unui tunel și-au pierdut viața, ca urmare a prăbușirii tunelului. Conform specialiștilor, amploarea acestor explozii subterane este colosală. Bomba a fost detonată în interiorul muntelui Mantap, la o altitudine de 2200 metri. Ca urmare a acestui test, muntele și-a schimbat poziția cu patru metri.

Specialiștii americani care au analizat imaginile au declarat că deplasarea orizontală cu câțiva metri a unui munte, a fost posibilă ca urmare a utilizării unei bombe de 20 de ori mai puternice ca cea de la Hiroshima. În anul 2015, arsenalul nuclear mondial era format din 16300 de arme pe care le dețineau SUA, Franța, China, Marea Britanie, Israel, India, Pakistan, Coreea de Nord. Rusia și SUA dețin 93% din acest arsenal.

În anul 1970, liderul nord coreean Kim Il Sung a luat decizia de a dezvolta un program nuclear. Coreea de Nord a dezvoltat acest program cu ajutorul Rusiei, Chinei și a Pakistanului.

Începând cu anul 1945, în lume au fost efectuate peste 2000 de teste nucleare. După anul 2000, doar Coreea de Nord a mai efectuat teste nucleare. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost efectuate de SUA. Cea mai puternică bombă nucleară a fost testată în 31 octombrie 1961 de către sovietici. Puterea acestei bombe a fost de 57 megatone și a fost numită Țarul.

Loading...

În anul 1972, în minele de uraniu de la Oklo, Gabon, au fost descoperiți izotopi U235, care sugerează că o explozie nucleară s-a produs acum 1,7 miliarde de ani. Conform specialiștilor această explozie a fost cauzată în mod artificial, de forțe inteligente terestre sau extraterestre.

Teste nucleare în spațiu

În anul 1962, SUA au efectuat primul test nuclear în spațiu. El a fost realizat la o altitudine de 380 km. Explozia a creat cantități incredibile de raze X și gamma, efect care s-a resimțit pe mii de kilometri. Efectele testului s-au resimțit cel mai mult în Hawai și Australia, unde au fost afectate sistemele de electricitate și zborurile avioanelor.

Planeta Marte, victima unui război nuclear?

Această teorie a fost lansată de omul de știință Brandenburg care susține că viața pe Marte a luat sfârșit ca urmare a unui război nuclear.

nuclear

Cantitățile uriașe de xenon 129 în atmosfera marțiană, un izotop care se formează prin dezintegrarea elementelor radioactive, susțin această teorie. Conform opiniei lui Brandenburg, cel puțin două cataclisme nucleare s-au produs pe Marte, declanșate de forțe extraterestre.

loading...

Related posts