Testamentul lui Hitler, o viziune despre trecut și viitor

Testamentul lui Hitler, o viziune despre trecut și viitor

Testamentul lui Hitler este o viziune asupra viitorului. Chiar înainte ca cel de-Al Doilea Război Mondial să se încheie, Hitler a sperat că nebunia pe care o crease va continua. Din acest motiv și-a lăsat un succesor și un testament, prin care spera, chiar dacă știa că urmează să moară, că politica și viziunea sa asupra vieții vor continua.

Trădătorul şi succesorul

Hitler îşi stabilise deja succesorul, în persoana lui Hermann Goering, în anul 1941, imediat după ce a început invazia URSS-ului. Având o diiscutie dură cu generalii săi, în anul 1945, la data de 22 aprilie, el îşi dă seama în sfârşit de faptul că războiul a fost pierdut.

Îl reconfirma pe Goering ca succesor al său şi anunţă că se va sinucide în momentul în care Berlinul va fi ocupat. Goering face o greşeală trimiţându-i o telegramă fuhrerului, prin care cerea confirmarea să suplimentară, pentru că se temea de acuze de trădare în cazul în care va începe să lucreze la un armistiţiu cu aliaţii.

Lupta pentru putere însă nu a încetat. Un marte rival politic al lui Goering, Martin Bormann, i-a interceptat telegrama, el transmiţându-i lui Hitler ca Goering ar fi trădat Reich-ul.

Adolf Hitler

S-a grăbit astfel eliberarea testamentului lui Hitler, Hitler semnându-l la ora 4;00 în dată de 29 aprilie 1945. El abia se căsătorise cu Eva Braun în acea perioadă. Documentul respectiv a fost scris după dictare de secretară Traudi Junge, ea murind în anul 2002, la vârsta de 81 de ani. Martorii scrierii acestui testament au fost Martin Bormann şi colonelul Nicholaus von Below, acesta fiind adjuvantul lui Hitler.

Ultimele dorinţe ale lui Hitler au o parte civică, dar şi o parte politică. Pe partea civică, el anunţă că s-a însurat, menţionând numele Evei Braun, pe care o cunoştea din anul 1929, el fiind căsătorit cu aceasta pentru 40 de ore. Toate obiectele de artă pe care le deţinea erau donate unei galerii din Linz.

Pe partea politică a testamentului, Hitler a spus că nu a dorit nici un fel de război cu alte naţiuni. El a declarat că preferă să moară, decât să cadă în mâinile unui inamic şi speră că sacrificiile, dar şi luptele vor continua.

Numirea amiralului Karl Donitz este cea mai surprinzătoare decizie a lui Hitler, acesta numindu-l preşedintele Reich-ului. Hotler îl ignoră pe Himmler, spunându-i acestuia că nu acceptă să negocieze în secret cu aliaţii. Goebbles este numit cancelar. În dată de 30 aprilie atât Hitler, cât şi Goebbles, Bormann şi Braun s-au sinucis.

Mesagerii

Trei mesageri ar fi trebuit să iasă din buncărul în care s-a sinucis Hitler cu testamentul acestuia. Primul mesager a fost prins de britanici, iar ceilalţi doi au fost prinşi în zona de ocupaţie americană în ianuarie 1946.

Hary Truiman a primit atât testamentul lui Hitler, car şi certificatul de căsătorie al acestuia. Ambele acte au fost expuse publicului timp de mai mulţi ani. Martorii dictării acestui testament au murit, aceştia fiind foarte apropiaţi lui Hitler.

Documente secrete

În anul 2017, a fost descoperită în Marea Nordului epava unui submarin nazist. Multe documente FBI (Testamentul lui Hitler) declasificate relevă faptul că Hitler împreună cu peste 50 de apropiați s-au retras în Argentina la bordul unui submarin.

Submarinul descoperit este un model U3523, unul dintre cele mai performante din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Două zile de la capitulare, amiralul Donitz a ordonat ofițerilor ca toate submarinele din dotarea armatei germane să se predea aliaților. În realitate, ordinul nu a fost respectat. Doar jumătate din numărul de submarine au fost preluate de aliați.

Unele dintre acestea au fost descoperite în anii 50, în proprietatea marinei argentiniene. Un document întocmit de un agent FBI în Argentina prezintă informații despre sosirea lui Hitler în Argentina, la bordul unui submarin U3523, împreună cu 50 de persoane din anturajul său.

Submarinele U3523 aveau o lungime de 80 de metri, puteau să rămână sub apă o perioadă lungă de timp și se deplasau cu viteze foarte mari. Aceste submarine erau vârful de lance a tehnologiei naziste.

hitler

Agentul FBI a furnizat informații cu privire la ajutorul pe care Hitler l-a primit din partea guvernului argentinian care a dispus construirea unei locuințe în stil bavarez, într-o zonă mai izolată din Anzi. În această locație au locuit Hitler, Eva Broun și câțiva apropiați.

Alejandro Bustillo, arhitectul locuinței, a declarat că finanțarea construcției a fost realizată de imigranți germani foarte bogați, implicați la vârful politicii argentiniene.

Ce au descoperit sovieticii în buncărul lui Hitler?

În anul 2009, Nicholas Bellatoni a efectuat un test ADN pe un fragment din presupusul craniu al lui Hitler. Testul a relevat că ADN-ul nu corespundea familiei lui Hitler. A fost un adevărat scandal între Moscova și Bellatoni.

În anul 1945, însuși președintele Eisenhover declara că are suspiciuni cu privire la sinuciderea lui Hitler.

Iunie 2017, descoperire epocală

Într-o nișă secretă a unei biblioteci din Buenos Aires au fost descoperite mai multe lucruri personale care au aparținut lui Hitler. Printre acestea erau decorațiile lui Hitler, dar și ochelarii de vedere ai acestuia.

Secretele lui Hitler

Conform unor documente dar și a martorilor, Hitler a murit în anul 1979, în localitatea Bertioga, în urma unui atac cerebral produs în timp ce înnota. Hitler a fost îngropat într-un buncăr în apropiere de Asuncion.

Fuga lui Hitler

Scriitorul și istoricul Abel Basti este autorul cărții Hitler în exil. În urma unor ample documentări el a prezentat stratagema pe care a utilizat-o Hitler în fuga sa din Berlin. Buncărul în care a locuit ultimele zile ale războiului avea un tunel subteran care făcea legătura cu aeroportul Templhof.

Acolo l-a așteptat un elicopter cu care a ajuns în Spania, de unde a plecat în Argentina la bordul unui submarin. Abel Basti consideră că între Hitler și SUA a existat o înțelegere privind fuga lui. Astfel s-ar putea explica operațiunea Paperclip, în urma căreia peste 2000 de cercetători naziști au primit azil politic în SUA. Această înțelegere s-a făcut departe de ochii URSS-ului.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • THE END o zi

    Ciudat , elicoptere in al doilea razboi.
    Merge(zboara) din germania in spania, prin teritoriu ocupat
    Aberatii cam mari