Terra va trece prin rămășițele asteroidului Phaethon. Iată care sunt consecințele

0

În ziua de 13 spre 14 decembrie, Pământul va trece prin rămășițele lăsate de un asteroid activ denumit 3200 Phaethon.

Terra va trece printr-o zonă cu mari cantități de praf lăsate de acest asteroid, anunță Observatorul astronomic Amiral Vasile Urseanu.

La contactul cu atmosfera, particulele de praf vor aprinde gazul atmosferic, susțin astronomii români.

Stelele căzătoare vor putea fi observate cu ochiul liber începând de astăzi, notează Realitatea.net citând Observatorul astronomic.

Praful cosmic va putea fi observat în noaptea de 13 spre 14 decembrie. Majoritatea steleleor și rămășițele asteroidului activ vor proveni din constelația Gemini.

Așadar, după cum se poate observa, intrarea Pământului în zona rămășițelor lăsate de asteroid coincide cu Geminidele.

Asta deoarece sursa Geminidelor este asteroidul 3200 Phaethon, menționat mai sus, la începutul articolului.

Un studiu din 2009 spune că Phaethon nu este un asteroid, ci o cometă solidă care în preajma apropierii de Soare eliberează praf.

Rotația Pământului încetinește. Care sunt consecințele

Oamenii de știință au lansat un avertisment destul de dur, neobișnuit. Aceștia spun că numărul cutremurelor ar putea crește în anul 2018 din cauza variațiilor rotației vitezei Pământului.

Se pare că rotația Pământului încetinește, notează site-urile din străinătate. Legătura dintre fluctuațiile în rotația Pământului și mișcările seismice este una foarte importantă, fapt pentru care seismologii se tem.

Oamenii de știință spun că acest lucru poate implica eliberarea unor cantități foarte mari de energie subterană.

Studiul a fost prezentat luna trecută la reuniunea anuală a Societății Geologice Americane. Studiul s-a axat în special pe legătura dintre cutremure și activitatea Pământului.

Au fost analizate cutremurele de peste 7 grade din 1900 până în prezent. Rezultatele au arătat cinci perioade în care au existat un număr mare de cutremure uriașe comparativ cu alte timpuri.

Când au avut loc cutremure devastatoare, rotația Pământului a scăzut ușor, se arată în analiza făcută de americani.

rp_terra.jpg

Rotația Pământului a început să încetinească în urmă cu patru ani, deci 2018 va fi cel de-al cincilea cel mai predispus la fenomene naturale periculoase.

Nu este clar care sunt zonele în care vor avea loc cutremure, însă cercetătorii se uită cu atenție la zonele cu activitate seismică zilnică, precum Cercul de Foc al Pacificului, care cuprinde mai multe insule.

Teotrandafir.com

loading...
loading...