Terra Incognita: Misterioasele grădini ale Continentului Alb

Terra Incognita sau pur și simplu grădinile continentului de gheață sunt doar două dintre denumirile care i s-au dau unui loc de-a dreptul mirific. Se spune că mai mulți au reușit să vadă acest loc, care se află chiar în inima Antarcticei și care este de o frumusețe izbitoare. Lacuri neînghețate, verdeață, animale stranii dar frumoase, sunt doar câteva componente ascunse ale Continentului Alb.

Povestea aceasta a fost făcută publică pentru prima dată în clipa în care, pilotul american de cursă lungă, Richard Evelyn Bryd, a traversat Antarctica. Zbura la mică altitudine, deasupra unor întinderi de ghețuri și zăpezi, când întâmplarea sau norocul au devenit complicii săi. La un moment dat, Bryd a observat un perimetru imens, în care se desfășura o vale de o frumusețe incredibilă, de un verde crud așa cum rar ai ocazia să mai vezi. Nu era nicio îndoială, era Terra Incognita, locul ferit de ochii curioși ai oamenilor, în care perfecțiunea se îmbină atât de natural.

Uimit, pilot de avion, a survolat de mai multe ori zona pentru a o observa mai bine. Ulterior a declarat că fusese fascinat de întreg peisajul și că nu mai văzuse în viața sa aşa ceva. Unicitatea, frumusețea, cât și diversitatea acestui lor impresionant îi dădea impresia că se află pur și simplu într-o altă lume, una interzisă omului.

Reîntors la bază, Bryd a raportat incidentul. Știrea a fost preluată până și de ziarele internaționale și a făcut astfel înconjurul lumii. Dar pe lângă uimirea pe care a iscat-o, mai mulți oameni de știință au contestat cu vehemență descoperirea pilotului de avion. Ei susțineau că nu este cu putinţă ca în mijlocul unui continent înghețat să există o lume atât de frumoasă. Este pur și simplu imposibil și sfidează orice lege a fizicii.

Dar oare se putea înșela un pilot atât de experimentat precum Bryd?Astfel, pentru că autoritățile științifice s-au arătat atât de reticente, descoperirea senzațională a lui Bryd s-a transformat într-o știre mincinoasă. Au mai existat diverși curioși, care au încercat descoperirea zonei respective și în acest sens s-au organizat multiple misiuni de recunoaștere pe Continentul Alb.

Loading...

În al patrulea deceniu al secolului XX, Bryd a efectuat mai multe expediții la Polul Sud pentru a descoperi Terra Incognita. O mobilizare incredibilă de forțe s-a efectuat în acea perioadă, dar rezultatul a fost unul negativ. Terra Incognita nu și-a mai arătat frumusețea și nu s-a mai lăsat descoperită.

Terra-Incognita

Explicațiile pentru ceea ce a experimentat pilotul de avion pot fi multiple. Este posibil ca totul să fi fost în imaginația sa, apoi o capsulă temporală i-a deschis un portal spre o lume paralelă, sau pur și simplu aceasta Terra Incognita este un fel de Shamballa, în care nu pot pătrunde decât anumiți oameni aleși. În acest fel, odată cu trecerea timpului, prezența unui astfel de ținut la Polul Sud a fost raportată de mai multe ori, dar ea a fost văzută doar din avion.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și