Terifiantele experimente cu gaz pierdut din Al Doilea Război Mondial

Se știu prea puține lucruri despre experienţele Mustard Gas, care adesea sunt denumite experimente cu gaz pierdut. Se cunoaște faptul că în timpul celui de al doilea război mondial, s-au efectuat teste cu gaz pierdut, utilizate pentru testarea eficacității și gravității rănilor.

Mulți subiecți au murit, iar ceilalți au trecut prin dureri cumplite. În perioada 1942-1943, naziștii au efectuat experimente cu sulfanilamide. Subiecții erau în mod intenționat răniți, iar acele răni erau infectate cu tetanos, gangrenă cu gaz și streptococi. Apoi vasele sanguine ale subiecților erau legate pentru a simula răni de război. Acest lucru oprea circulația, după care pe răni era plasat talaș sau cioburi de sticlă, pentru a agrava rănile.

Ulterior pacienții erau tratați cu sulfanilamidă pentru a testa abilitatea de vindecare a acestor răni. Majoritatea subiecţilor au murit sau au suferit dureri atroce, pierzându-şi membrele.

Experimentele cu fosfor au fost efectuate în campusul Buchernwald. Materialul fosforic din bombele incendiare era utilizat pentru a arde pielea subiecților. Doctorii testau apoi o multitudine de soluții farmaceutice asupra rănilor. În rapoarte se specifică dureri mari și leziuni corporale extrem de grave.

Testele cu otravă s-au efectuat în Buchenwald, otrava fiind plasată în mâncare, în secret. Ca rezultat, toți pacienții au murit. Unii erau lăsați să moară, iar alții erau omorâți imediat, astfel încât doctorii să poată efectua autopsii.

Loading...

Experimentele de regenerare osoasă, musculară și transplant de os au fost efectuate în campusul de la Ravensbruck. Segmentele de os, nerv și mușchi erau transferate de la un subiect la altul. Mulți subiecți au suferit dizabilități sau au fost mutilați permanent.
Recent a fost raportat că primele încercări de clonare au început în acea vreme.

raniti

Continuă dezbaterile referitoare la descoperirile făcute de cercetătorii naziști. Mulți cred că descoperirile făcute prin experimente terifiante nu ar trebui niciodată studiate și utilizate din cauza pierderilor de vieți în procesul cercetării.

Alții consideră că, utilizând cercetarea, milioane de oameni ar putea beneficia, astfel aducând oarece sens pentru milioane de vieți omenești care au fost secerate de dragul curiozității științifice.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și