De cateva decenii unii astronomi  sunt siguri ca fiinte  inteligente au  trait pe Marte. Percival Lowell,de exemplu,  a popularizat ideea ca martienii  au construit canale pentru a iriga planeta lor moarta.

În 1965, sonda Mariner4  a facut  primele fotografii din spatiu ale Planetei Rosii si a relevat o suprafata stearpa cu  cratere si  brazdata de canale  mai mare decat  cea a Lunii.
In 1976 ,rezultatele testelor misiunii Viking au fost negative in totalitate in privinta prezentei oricarei forme de viata in atmosfera de pe Marte.
Recenta descoperire a unor depozite de metan în atmosfera lui Marte, o idee tentanta ce releva existenta unei vieti subterane pe aceasta planeta , a renascut sperantele cercetatorilor . Subiectul ramane deschis si ,probabil,urmatoarele decenii vor stabili exact ce se afla pe suprafata Planetei Rosii.

Christiaan Huygens si ciudatele sale teorii

Astronomul olandez, fizician si matematician, Christiaan Huygens (1629-1695) este cunoscut in lumea stiintifica pentru teoria sa numita “val de lumina”. Teoria sa spune ca lumina este formata din valuri ,acum fiind mai cunoscuta sub denumirea de principiul Huygens-Fresnel.Doua secole mai tarziu aceasta teorie a avut un rol covarsitor in intelegerea dualitatii unda-particula a luminii.

El a fost cel care a descoperit  forta  centrifuga,  legile de coliziune a organismelor, a dezvoltat  calcule moderne si a facut  observatii initiale  privind perceptia sunetului .Inventiile si teoriile lui au ajutat la dezvoltarea tehnologiei telescoapelor.

rasele extraterestre

El a descoperit ,de asemenea ,inelele lui Saturn,satelitul acestuia Titan si a trasat prima harta a planetei Marte !!!!Cea mai interesanta teorie a lui Huygens este cea in care afirma clar si raspicat ca numeroase planete din spatiul cosmic sunt populate cu fiinte asemanatoare omului.

Loading...

Mixdecultura

loading...