Take a fresh look at your lifestyle.

Teorii contradictorii despre viata si moartea lui Iisus

Iisus Hristos, în ebraică Ieșua, arhaic Iehoșua, grecizat Iesous, latinizat Iesus, este figura principală în jurul căreia s-a dezvoltat creștinismul, dar și multe alte simboluri ale culturii occidentale. Iisus este considerat fiul lui Dumnezeu, care a fost trimis pe Pământ pentru a se jertfi pentru umanitate și astfel a devenit a doua figură a Trinității.

Conform religiei creștine, Iisus a fost mântuitorul, un adevărat Messia care prin viața pe care a avut-o nu doar că a schimbat lumea, dar uneori a și şocat-o. Pe de cealaltă parte, Iisus a fost un predicator din Galileia, care a trăit în Israel în timpul ocupației romane. Fiu al Mariei, Isa ibn Maryam așa cum este regăsit și în Coran, în percepția musulmană este un discipol al lui Allah care a fost trimis pe Terra pentru a defini anumite concepte. Conform crezului islamic, acest profet va reveni cândva pe Pământ pentru a pune capăt lucrurilor necurate.

Eliberarea spiritului sfânt de trup

Pentru că povestea lui Iisus nu a fost niciodată prea clară, conform scrierilor antice descoperite de-a lungul timpului, s-au născut mai multe variante care au încercat să-i definească viața, cât și scopul. Corintienii, în care lor de căpătâi, menționează că învierea lui Iisus nu a avut legătură cu carnea și oasele, iar cei care l-au văzut după înviere nu l-au recunoscut. Acest text i-a dus pe specialiști cu gândul că învierea s-a petrecut doar spiritual, iar corpul, de natură pământeană, rămânând aici.

iisus

Aceeași teorie o întâlnim și într-un text scris în limba coptă, care se intitulează Evanghelia lui Iuda. Aici scrie negru pe alb cum Iisus a dorit să-și părăsească trupul, care era de origine pământeană, pentru ca spiritul, de origine sfântă, s se întoarcă la Dumnezeu. Astfel, Iuda nu l-ar fi vândut ci pur și simplu l-a ajutat ca s fie capturat de romani și omorât. Acest text este controversat și greu de digerat de credincioși, dar cu toate acestea există și relatează cu lux de amănunte cele petrecute acum aproape 2000 de ani.

Loading...

Giulgiul din Torino

Un alt element controversat din istoria religiei creștine este celebrul Giulgiu din Torino. Această bucată de pânză s-a presupus că a aparținut lui Iisus. Specialiști în domeniu și mulți alți cercetători au efectuat diverse studii cu privire la Giulgiu. Unii dintre ei sunt de părere că este un fals grosolan, în timp ce alții au încercat să aducă diverse argumente pentru a demonstra veridicitatea sa. Nici până în ziua de astăzi nu se poate specifica cu exactitate care este adevărul cu privire la această pânză. Un aspect important, descoperit recent de oamenii de ştiinţă, este faptul că pânza a aparținut unui bărbat care a avut grupa de sânge AB. Dacă Giulgiul din Torino a aparținut lui Iisus atunci este cert că Mântuitorul în viața sa umană a avut această grupă de sânge.

loading...