Take a fresh look at your lifestyle.

Teorie uimitoare: Potopul lui Noe a avut loc in Marea Neagra

Potopul lui Noe este actul prin care o lume veche este eradicată de pe fața Pământului pentru ca una nouă să-și facă apariția. De-a lungul timpului, pasionații misterelor și nu numai s-au întrebat care a fost locul în care a debutat acest potop și care au fost modificările geografice care au survenit în urma marii inundații.

Teoria revărsării Mării Mediterane în Marea Neagră a fost lansată de doi oceanologi americani, William Ryan şi Walter Pitman, ca urma a cercetărilor efectuate. Căutarea adevărului a început în anii ’60 și pentru că misterul era din ce în ce mai mare, abia prin anii ’90 adevărul începuse să iasă la suprafață. Echipa de cercetători a cules mostre de pe fundul Mării Negre în care istoria era scrisă atât de clar. Mai multe zone au fost brusc inundate de o apă sărată în jurul anului 5500 î. Hr., iar facerea lumii a avut loc în anul 5508 î. Hr., ceea ce semnifică că Potopul lui Noe coincide cu această revărsare de ape.

Un susținător al acestei teorii este și Robert Ballard, descoperitorul Titanicului, care în anul 2000 a pornit în căutarea așezărilor neolitice aflate pe fundul mării. La circa 95 metri adâncime, Ballard a găsit resturi de așezări umane, iar la 150 metri sub ape a descoperit moluște de apă dulce. De asemenea, biologul roman Sergiu Haimovici, susține că apariţia speciilor acvatice mediteraneene Spondilus Gaederopus şi Sparus Aurata pe litoralul românesc al Mării Negre nu se poate explica decât prin acest eveniment al revărsării bruşte a Mediteranei.

Astfel, atunci când a avut loc Potopul lui Noe, Marea Mediteraneană s-a revărsat în Marea Neagră, inundând o mare parte din Europa. Această teorie confirmă faptul că Potopul lui Noe a existat cu adevărat și mai ales faptul că s-a produs în Marea Neagră.

 

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.