The news is by your side.

Teorie incredibilă. Lenin a murit otrăvit de mâna lui Stalin

0

Vladimir Ilici Lenin a fost un revoluționar rus care a condus partidul bolșevic, primul premier al Uniunii Sovietice și fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism. Viața sa politică a fost una marcantă asupra evoluției poporului rus, implicându-se tot mai mult în dezvoltarea mişcării bolșevice.

Sănătatea lui Lenin era deja deteriorată în mod serios în urma eforturilor sale făcute în revoluție și în război. Tentativa de asasinat a mai adăugat o problemă la multele probleme de sănătate pe care le-a avut. În mai 1922, Lenin a avut primul atac cerebral. A rămas parțial paralizat (pe partea dreaptă) și rolul său în guvern a început să se diminueze. După al doilea atac din decembrie 1922, Lenin a demisionat din funcțiile politice. În martie 1923, a suferit al treilea atac, a rămas țintuit la pat și incapabil să mai vorbească.

Lenin a murit la 21 ianuarie 1924. La puțin timp după deces, au început să circule zvonuri potrivit cărora ar fi suferit de sifilis. Cauza oficială a morții lui Lenin a fost ateroscleroza cerebrală sau al patrulea atac cerebral, dar din cei 27 de medici care l-au tratat numai opt au fost de acord cu concluziile raportului de autopsie. Din acest motiv, s-au făcut mai multe supoziții privind cauzele morții lui Lenin.

Pentru că această teorie a morții lui Lenin nu a fost în unanimitate acceptată au existat diverşi specialiști care au încercat să facă lumină cu privire la acest aspect. Unul dintre ei este și istoricul Lev Lurie, care a expus teoria cum că marele lider a murit otrăvit de nimeni altul decât de succesorul său, Stalin.

Istoricul susține că această crimă abominabilă s-a petrecut din pură răzbunare. Lenin l-a ajutat pe Stalin să ocupe diverse funcții de conducere, dar chiar de pe patul său de moarte, realizând ce fel de om este, a început să-l critice și a propus chiar îndepărtarea sa din structura partidului comunist.

Despre Stalin, secretar general al partidului încă din 1922, Lenin spunea că „în mâinile sale este concentrată o putere nelimitată” și sugera ca „tovarășii să se gândească la o cale de a-l îndepărta pe Stalin din funcție”. Aceste critici dure ale vieții interne a partidului nu au fost niciodată aduse la cunoștința publicului larg.

Rapoartele medicilor din vremea respectivă arată că Lenin a fost foarte activ înainte să-și de ultima suflare. A vorbit și le-a explicat apropiaților ceea ce trebuie să facă pentru ca țara să meargă bine. Apoi, dintr-o dată o serie de convulsii foarte puternice l-au răpus. Acest fapt este unul neobișnuit pentru cineva care suferă un atac vascular. Din această cauză istoricul rus crede că moartea lui Lenin nu a provenit din cauze naturale, ci a fost ajutat ca să părăsească această lume cât mai repede.

Lenin-si-Stalin Teorie incredibilă. Lenin a murit otrăvit de mâna lui Stalin

Pentru că Stalin nu a fost niciodată îndepărtat din funcție așa cum poruncise Lenin, există anumite semne de întrebare care cumulate cu moartea suspectă a liderului rus formează ipoteza otrăvirii. De asemenea, se mai cunoaște și faptul că Stalin își omora adversarii politici prin aceeași metodă. Mai mult de atât, în urma autopsiei s-a stabilit că vasele de sânge din creierul lui Lenin erau împietrite. Este un fapt bizar în condițiile în care Lenin nu a fumat niciodată, nu a avut diabet, nu a suferit de obezitate și nici nu a avut tensiune arterială peste limita normală. Alte cercetări au fost făcute după aceea de o echipă sovietică, dar rezultatele muncii pe creierul lui Lenin nu au mai fost făcute publice.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și