TEORIA UNIVERSURILOR PARALELE, DE LA SENZAŢIE LA REALITATE

TEORIA UNIVERSURILOR PARALELE, DE LA SENZAŢIE LA REALITATE

Mult timp, teoria universurilor paralele a fost considerată un subiect de senzație, o conspirație. În ultimii ani, tot mai mulți oameni de știința admit posibilitatea existenței unor universuri alternative. De-a lungul timpului, au fost elaborate mai multe teorii cu privire la acest subiect. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Universuri paralele și teoria stringurilor

Trăim într-un univers cu zece dimensiuni și avem acces numai la trei dintre acestea. Din această cauză, universul ni se pare plat ca o foaie de hârtie.

Această teorie sugerează că universurile sunt stratificate deasupra și dedesubtul universului nostru. Până în anul 1980, s-a crezut că materia este formată din particule. În realitate, ea este formată din corzi invizibile. Până în prezent, sunt cunoscute cinci modele viabile ale Teoriei Stringurilor care sunt compatibile cu un spațiu fizic cu zece dimensiuni, una temporală și noua spaţiale.

Multiversul

În anul 1920, oamenii de știința descoperă că particulele au capacitatea de a se afla simultan în mai multe locuri. Pornind de la această descoperire, s-a formulat teoria existenței universului multiplu.

Această teorie presupune existența realităţii în mai multe universuri. Orice eveniment care se produce în realitatea noastră va genera crearea unui alt univers.

Teoria lumilor care interacţionează

Conform acestei teorii, universurile alternative interacţionează la un nivel cuantic. Dacă această teorie este reală, exista posibilitatea ca o persoană să se găsească accidental într-un alt univers. Toate efectele cuantice se manifestă ca interacțiuni între lumi paralele apropiate.

Teoria găurilor negre

Singularitatea cosmică sau Big Bang este locul unde ecuațiile își pierd sensul. Această teorie spune că universul a început ca o singularitate. Sagittarius A este gaura neagră din centrul galaxiei noastre. Gerard Hooft a demonstrat că toate informațiile conţinute în interiorul unei găuri negre păstrează informația precum o înregistrare holografică.

Recent, una dintre ideile discutate de oamenii de știința este posibilitatea ca universul nostru să înceapă de la un interior al unei găuri negre. Într-o gaură neagră, toate legile fizicii tind să se deformeze și să creeze o singularitate. Se presupune că într-o astfel de gaură, universul s-a format.

rp_lumi-paralele.jpg

Ethan Siegel considera că Big Bang-ul s-a format ca urmare a ciocnirii dintre o stea și o gaură neagră, într-un univers alternativ, cu patru dimensiuni. Ceea ce știm despre Big Bang este faptul că după producere, a început să se extindă.

Mai târziu, specialiştii au lansat ipoteză conform căreia, de fiecare dată când se formează o gaură neagră, iau naștere universuri paralele bidimensionale.

CATEGORIES
Share This
>