Mistere

Istorie

Teoria timpului fantomă: Cum au fost inventați 300 de ani fără ca ei să existe

6views

Una dintre cele mai interesante și bizare teorii, care ridică numeroase semne de întrebare despre ceea ce s-a petrecut cu adevărat în epoca Evului Mediu Întunecat, este Ipoteza Timpului Fantomă. Conform acestei teorii, o bună bucată de timp, adică între anii 614-911, nu a existat propriu-zis, ci a fost inventată din diverse considerente.

Inițiatorii acestei teorii șocante sunt de origine germană și îl au ca lider pe omul de știință Heribert Illig, care în lucrările sale sugerează că cei 297 nu au existat niciodată și au fost introduși din motive obiective. De asemenea, specialistul german susține că această teorie nu este decât pentru mințile deschise pentru că contrazice extrem de multe evenimente din istorie și face lumină asupra realității.

Un alt specialist german, Hans-Ulrich Niemitz, a continuat ideea inițiată de Illig și astfel a realizat o lucrare prin care explică adevăratul motiv al timpului inexistent din istorie. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Otto al III-lea, mână-n mână cu Papa Silvestru al-II-lea audat pe repede înainte” calendarul occidental, pentru a celebra sfârșitul primului mileniu cu 297 de ani mai devreme. Otto și complicele său ar fi „umplut” acest gol de trei secole cu evenimente istorice extrem de interesante, dar complet imaginare.
În condițiile în care oamenii din acea perioadă nu dețineau ceasuri, timpul era o unitate de măsură extrem de volatilă. În acest fel, o perioadă de aproximativ 300 de ani a fost adăugată în calendar și pe lângă aceasta și evenimente istorice importante, care în realitate nu s-ar fi petrecut niciodată și mai mult de atât, noi nu ne aflăm în 2014 , ci în 1717.

Care este cauza pentru care în acea perioadă nu s-a întâmplat nimic important?

Pornind de la această întrebare, specialiștii germani au reușit să elaboreze această teorie impresionantă. Pentru că orice teorie trebuie argumentată, atunci cei doi au pus pe tapet numeroase lacune ale istoriei. În sprijinul teoriei sale, Illig aduce faptul că pentru perioada 614-911 nu există nicio dovadă fizică de existență, descoperirile arheologice din acea vreme fiind foarte rare. În plus, nu s-au creat opere literare sau de artă, nu s-au făcut progrese recunoscute în agricultură sau tehnologie. Și, poate cel mai important, nici măcar nu au avut loc războaie demne de luat în seamă.

Loading...

Sute de oraşe bizantine par să fi fost nelocuite în acest timp, în vreme ce descoperirile din Spania cucerită de musulmani nu încep odată cu anul 711 (anul cuceririi musulmane), ci cu începutul secolului X.

Mai mult de atât, celebrul rege al francilor, Carol cel Mare, nu este nimic altceva decât un personaj inventat sau imaginar care nu a existat niciodată. Cu toate acestea, istoria ne amintește că de fapt Carol cel Mare a fost părintele Europei și în perioada domniei sale a cucerit Italia și a dorit să reînvie vechiul Imperiu Roman.

evul mediu

Orchestratorii acestei mari falsificări ar fi Împăratul bizantin Constantin al VII-lea (905-959), Împăratul Sf.Imperiu Roman, Otto al-III-lea (980-1002) şi Papa Silvestru al II-lea (946-1003). Motivația a fost că Otto al III-lea a dorit să fie văzut precum succesorul lui Iisus pe Pământ, motiv pentru care a recurs la numeroase falsuri și minciuni. Otto era strâns legat de împăratul Constantin prin mama sa. În acest sens, inițiatorii teoriei timpului fantomă susțin că în acea perioadă, Constantin i-a obligat pe scribi să copieze toate documentele din vechiul stil, numit și majuscule, în noul stil, numit minuscule. Acesta a fost momentul în care istoria a fost pur și simplu rescrisă, în felul în care a ordonat împăratul.

loading...