TEORIA PĂMÂNTULUI PLAT. IEȘIREA DIN MATRIX

O dezbatere fără sfârșit, durează de secole. Este Pământul o sferă sau este plat? Unii specialiști consideră această teorie arhaică, alții din contră.

Vă prezentăm câteva probe care susțin că Pământul este plat

Dacă Pământul ar fi fost o sferă, oamenilor le-ar fi fost greu să stea în poziția verticală.

Dacă așezați o minge pe sol, ea rămâne fixă, imobilă.

A existat cu adevărat Magellan, care este considerat omul care a făcut înconjurul lumii. Informațiile despre călătoria sa sunt minime.

De ce există linia orizontului?

Fotografiile surprinse de sateliți prezintă planeta ca pe o imensă farfurie.

Loading...

În Antichitate, oamenii erau convinși că Pământul este plat.

Dacă Pământul are forma unei sfere, o jumătate din planetă ar trebui să fie în permanență în întuneric.

Unul dintre cele mai puternice argumente că Pământul este plat, face referire la linia orizontului pe care o observăm dreaptă, fără curbură.

Un alt aspect invocat este faptul că vedem întotdeauna aceeași parte a Lunii. Ori în condițiile în care Pământul ar avea forma unei sfere care se rotește în jurul axei sale, ar trebui să putem vedea și cealaltă parte a Lunii.

Omul de știință Klaas Dijkstra a scris două cărți în care susține cu argumente faptul că Pământul este plat. El a invocat faptul că niciun pilot nu a zburat în jurul Pământului în direcția nord-sud. Niciun satelit sau astronaut nu au zburat în direcția nord-sud deasupra Polului Sud.

pământ plat

Conform teoriei sale, Polul Nord este situat în mijlocul pământului nostru, iar Polul Sud este un fel de inel în jurul Pământului plat. Este imposibil de a trece de acest inel. Descoperitori ai Polului Sud ca Scott Byrd și Sackleto au încercat să facă acest lucru, dar ori de câte ori se apropiau de marginea Pământului, compasul le refuza serviciile sale și erau nevoiți să se înapoieze pe aceeași cale.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și