Descopera

Teoria Pământului gol și harta misterioasă a lui Hitler care înfățișează teritoriile din interiorul planetei

Una dintre cele mai controversate teorii este cea a Pământului gol. Această teorie își are bazele în cele mai vechi culturi ale lumii, dar niciodată, nu s-au găsit dovezi, în mod oficial, de către omul modern. 

Teoria Pământului gol la interior este o teorie prin care se presupune că Pământul nu este un corp sferic masiv, ci este gol la interior, iar interiorul pământului ar trebui să fie accesibil prin deschideri diferite, cum ar fi deschiderile mari din zona polilor.

Există mai multe modele diferite ale teoriei Pământului gol la interior și care au fost promovate de diverse grupuri de susținători. Aceste teorii sunt aproape întotdeauna asociate cu ideea că Pământul are o suprafață interioară locuibilă de civilizații subterane foarte evoluate, intraterestre.

Istoria teoriei Pământului gol

Scrierile antice vorbesc despre Agartha, un ținut misterios, vast precum un continent, care se află în interiorul planetei nostre. Acolo trăiesc niște ființe extrem de inteligente și dezvoltate din punct de vedere spiritual. În tradiția tibetană, acei oameni sunt înalți, cu piele albă și blonzi. Ei conduc lumea prin forța lor spirituală.

În epoca modernă, primul om de știință care a avut curajul să vorbească despre Pământul gol a fost Edmund Halley. El descria Terra precum mai multe sfere concentrice și o compara cu o cutie chinezească. Aceste sfere sunt îmbibate cu lumină eternă.  Halley nu a pomenit nimic de nicio civilizație care ar fi putut să trăiască în interiorul planetei.

În jurul anului 1800, fizicianul John Simms, dezvoltă teoria lui Halley. Acesta susține ideea sferelor concentrice, dar menționează faptul că există una sau mai multe deschizături la poli. Prin acestea curge la interior oceanul planetar și astfel interiorul planetei nu este o zonă stearpă, ci una unde se poate dezvolta viața. Simms era convins că în interiorul planetei există viața inteligentă.

loading...

În 1906, William Reed Teed publică lucrarea „Fantoma Polilor”, în care explica de ce polii nu au fost localizaţi: pentru simplul fapt că aceştia nu existau. În opinia acestuia, denumirea generică de „poli” se referea, de fapt, la intrările către interiorul Pământului.

Ani buni mai târziu, Marshall B. Gardner este primul om de știință care sugerează că în interiorul planetei există un soare etern, care luminează întreg ținutul. Acest soare are o dimensiune de circa 600 de mile în diametru.

Hitler și Pământul gol

Hitler a fost un adept fanatic al acestei teorii. Atât el, cât și numeroși membri de seamă ai SS, erau fascinați de această teorie. O hartă de-a celui de-al Treilea Reich care conţine mai multe pasaje secrete care a fost împrumutată de submarine U-Boot germane pentru a ajunge la aceste regiuni subterane misterioase, precum și o hartă completă a celor două emisfere și tărâmul misterios al Agartei.

De asemenea, există o scrisoare, care se presupune că a fost scrisă de Karl Unger, care a fost la bordul unui U-Boot 209 german, sub comanda căpitanului Heinrich Brodda, în care spune că s-au alăturat interiorului Pământului și că nu cred că vor mai reveni la suprafață.
Odată cu harta naziştii aveau toate detaliile tehnice şi traseul pentru ca aventura lor spre Agarta să fie fără riscuri majore. Pe hartă, Antarctica este vizibilă fără straturi groase de gheață.

MApa asgard centro de la tierra hueco - Teoria Pământului gol și harta misterioasă a lui Hitler care înfățișează teritoriile din interiorul planetei

 

Dar detaliul cel mai intrigant rămâne prezența de trecători subterane de apă care se extind pe întregul continent și toate converg în același loc în care a fost identificat ca poarta de acces spre Pământul Găunos sau spre Centrul Pământului.

Se ştie că Adolf Hitler era extrem de obsedat de misticism și inexplicabil, era foarte interesat de OZN-uri și istorie antică, aşa încât o asemenea expediţie nu părea deloc nebunească pentru dicatotrul german. Unele surse spun că în misiunea nazistă spre Agarta au plecat 1.000 de oameni, mai multe avioane şi vapoare, submarine. Soldaţii au văzut la Pol farfurii zburătoare ostile, gata de a-i întâmpina pe invadatori… Niciunul nu s-a mai întors!

Este Pământul gol sau nu?

Oamenii de știință din ziua de astăzi contestă cu vehemență această teorie și ne spun cât se poate de clar că Pământul nu are cum să fie gol pe dinăuntru.

în cazul în care Pământul ar fi gol, omenirea ar fi în pericol de sufocare, sete, secetă, foamete, îngheţ şi în final, scufundare. Chiar în această ordine. Un Pământ gol nu ar avea suficientă masă pentru a susţine existenţa atmosferei prin forţa gravitaţiei, iar apa de la suprafaţă s-ar evapora. De asemenea, nu ar exista câmpul magnetic, generat de nucleul din fier lichid al Pământului.

În lipsa unei atmosfere, radiaţiile din spaţiu nu ar mai întâmpina nicio barieră, iar viaţa pe Pământ nu ar fi avut nicio şansă. Nu ar exista niciun fel de activitate vulcanică şi nici urmă de lavă. Şi mai ales, un Pământ Gol ar avea o masă de 5 x 1022 de kilograme, ceea ce înseamnă doar o mică parte din masa sa reală.

Mapa nuevo continente Asgard - Teoria Pământului gol și harta misterioasă a lui Hitler care înfățișează teritoriile din interiorul planetei

De ce anticii ar fi inventat o asemenea teorie fără niciun motiv? De ce această teorie s-a perpetuat de-a lungul anilor?

Care este motivul pentru care naziștii au întocmit o hartă din interiorul planetei și mai mult de atât au însemnat anumite puncte pe care le-au vizitat? Oare erau chiar atât de nebuni și uneori nu aveau ce să facă?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top