Teoria Pământului gol, noi informații

Teoria Pământului gol, noi informații

Există multe texte, întâmplări, mituri, legende care descriu existența unei civilizații subterane care viețuiește într-o amplă rețea de tuneluri.

Sunt cunoscute multe istorii legate de tunelurile și galeriile din Cueva de Los Tayos, Ecuador, sau cele referitoare la porțile de intrare care duc spre interiorul pământului din zone precum Himalaia, Anzi, Turcia sau deșertul Gobi.

O expediție către misterioasa lume din interiorul pământului

Încă din Antichitate, oamenii erau convinși că există două intrări care duc spre reţeaua de tuneluri, acestea fiind poziționate la cei doi poli. Mai târziu, teoria a fost preluată și studiată de Edmund Halley.

Un alt pasionat de această teorie a fost americanul John Symmes care în anul 1818 a lansat o campanie pentru strângerea de fonduri în vederea realizării unei expediții în Arctica. În acest sens, el a făcut o propunere Congresului american.

Din nefericire, Symmes a murit înainte să-și vadă visul realizat. Proiectul său a fost preluat de Charles Wilkes în anul 1838. Expediția a durat patru ani, fără să fi fost descoperită intrarea spre lumea secretă.

Scriitori precum Edgar Allan Poe, Jules Verne, HP Lovecraft au scris cărți despre acest subiect. Teoria a avut susținători și în cadrul oamenilor de știință care au slujit regimul nazist.

Loading...

Istoria teoriei Pământului Gol

Primul om de știință care a studiat această teorie a fost Edmund Halley (1656-1742). El și-a argumentat teoria prin existența unor anomalii ale câmpului magnetic terestru, care l-a făcut să concluzioneze că Pământul este format din două sfere, una externă solidă și alta internă, fiecare având propria axă magnetică.

În secolul al XX-lea, teoria a fost preluată de alți cercetători care invocau faptul că temperatura apei și a aerului crește pe măsură ce te apropii de Polul Nord. Descoperirea unor oase de mamut le-a întărit convingerea că există o deschizătură care duce în interiorul pământului.

O altă bizarerie este faptul că în plină iarnă polară, rațele sălbatice migrează către Polul Nord, acolo unde temperaturile sunt mai ridicate și clima mai blândă.

Membrii societății germane Thule erau convinși că în reţeaua de tuneluri din interiorul pământului trăiesc arienii, oamenii perfecți care domină lumea.

Shambhala și Agartha, mituri sau realitate

Budiștii sunt convinși că în Agartha trăiește o civilizație misterioasă care este condusă de un rege care poate citi sufletul uman. Erudiții tibetani afirmă că Dalai Lama este un reprezentant al acestei civilizații subpământene care guvernează lumea.

rp_pamant-gol.jpg

Ei mai susțin că această vastă rețea de tuneluri și cavități unește Himalaia de Egipt și America de Sud.

Alexandra David Neel a fost fascinată de această teorie și a efectuat cercetări care au condus-o în Afganistan, în apropiere de Balkh, o colonie afgană, care mai este numită și Shams-i-Bala care în sanscrită înseamnă Shambhala.

loading...

Related posts