Stiinta

Teoria multiuniversurilor și Dumnezeu, o contradicție modernă! Cele două nu pot exista în același timp

Teoria universurilor paralele devine din ce în ce mai credibilă în timpurile noastre. Specialiștii susțin că este vorba doar despre o chestiune de timp până ce se vor găsi dovezi concludente, care să confirme această teorie mult dezbătută.

Când se va produce momentul, atunci vom știi cu siguranță că există numeroase lumi paralele, care interacționează între ele sau care chiar funcționează separat. Pornind de la acest aspect, oamenii de știință susțin că o contradicție se va naște. Este vorba despre existența și rolul lui Dumnezeu în aceste lumi paralele.

Teoria multiuniversurilor nu este atât de nouă pe cât am tinde să credem. Încă din cele mai vechi timpuri, au existat atomiști, care au încercat să găsească un răspuns cu privire la perfecțiunea lumii. Aceștia susțineau că pot exista un număr infinit de lumi, care funcționează după propriile legi, ceea ce înseamnă că fiecare lume este perfectă în stilul său. Această teorie nu a putut fi niciodată dezvoltată din lipsa unor elemente cheie, care ar atesta această teorie.

Chiar și așa, există în prezent numeroase voci luminate, care ne informează cu privirea existenței mai multor lumi paralele. Acești oameni de știință nu au încă dovezile necesare, dar nu aceasta este problema principală, ci faptul că odată demonstrată această teorie, contradicția cu Dumnezeu se naște.

Teoria multiuniversurilor și Dumnezeu

Mary-Jane Rubenstein, profesor de religie și filozofie la Universitatea Wesleyan și au torul cărții, Worlds Without End: The Many Lives of the Multiverse, crede că Religia se va confrunta cu o mare dilemă în momentul în care se va anunța existența lumilor paralele. 

Problema se referă că fiecare univers ar putea funcționa după alte legi. În al nostru, există reglaje fine, care au făcut posibilă viața, ceea ce pentru unii teologi este dovada supremă că există Dumnezeu. Problema apare în clipa în care fiecare lume funcționează altfel și dacă în fiecare lume există un Dumnezeu sau nu? O altă întrebare, la care se referă  Rubenstein este dacă în celelalte lumi există oameni sau locuitori și dacă aceștia sunt decăzuți sau nu, adică dacă au păcătuit sau nu și Iisus trebuie să meargă acolo pentru a-i salva.

loading...

În esență, legile noastre, din acest univers, nu se aplică și în celelalte și atunci cum Dumnezeu de aici ar putea să acționeze într-o altă lume, după alte legi?

Brian Greene, profesor de fizică și matematică de la Universitatea Columbia, susține că teoria multiuniversurilor și Dumnezeu nu înseamnă o antiteză. Trebuie să ne gândim că Dumnezeu ar putea fi în spatele tuturor lumilor și atunci problema ar dispărea definitiv. Mai mult, specialistul susține că această lume a fost creată special pentru noi și reglajele au fost făcute doar pentru ca omul să se dezvolte.

Paul Davies, fizician la Universitatea de Stat din Arizona, susține că este o naivitate să credem că reglajele au fost făcute special pentru om în acest univers. Perspectiva este mult mai largă și cu siguranță că există și alte forme de viață în universul nostru. Mai mult de atât, fizicianul susține că suntem aici pentru că acest univers funcționează și că fiecare lume este construită pe anumite meta-legi. Dar de unde a avut Dumnezeu puterea să creeze legi distincte pentru un număr infinit de lumi?

 

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Scovarza Daniela Elena

    30 iulie 2017 at 23:23

    Ma bucur de a voastră companie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top