Teoria Matrix! Realitatea din jurul nostru este o iluzie colectivă

Teoria Matrix! Realitatea din jurul nostru este o iluzie colectivă

Teoria Matrix descrie realitatea ca o iluzie. Tot ceea ce vedem în jurul nostru nu există cu adevărat, ci sunt imagini procesate de creierul nostru.

Teoria Matrix, Universul este o hologramă

Tot mai mulți cercetători susțin teoria pin care Universul este o hologramă gigantică. Mai mult, găurile negre, un subiect confesat și neelucidat, ar fi și ele holograme.

Toate formele de energie și de materie care intră în raza de acțiune a unei găuri negre dispar, sunt înghițite.
Unde se duc toate acestea și cât de mult poate înghiţi o gaură neagră? Ce se întâmplă cu energia, materia, lumina care au fost înghiţite? Se transformă, își mențin caracteristicile?

Dacă Universul se extinde, așa cum susțin cei mai mulți cercetători, corpurile care-l formează se depărtează cu o viteză din ce în ce mai mare.

Sunt multe necunoscute în această teorie. Nu știm cât de mult se poate extinde Universul. Putem vorbi despre o extindere continuă care tinde spre infinit? Vorbim despre infinit, fără a ști cu adevărat ce reprezintă el.

Teoria Matrix

O nouă teorie susține că Big Bangul s-a format ca urmare a unei găuri negre, cu patru dimensiuni. Platon susținea în unul din textele sale că, oamenii sunt prizonieri într-un spațiu limitat de niște ziduri. O cavernă, în care suntem prizonieri și în care singura realitate este proiecția unor umbre pe acest zid.

Realitatea este o hologramă

Spațiul nostru tridimensional este o hologramă a unei spațiu cu patru dimensiuni, sau mai multe. Această teorie a fost lansată în anul 1982. Fizica cuantică funcționează fără noțiunile de spațiu și distanță, materia este informație, iar Universul este o hologramă.

Simplist spus, o hologramă este o fotografie tridimensională, făcută cu un laser. Pentru a fi fotografiat obiectul este necesară o baie de lumină, realizată de un laser.

Universul nostru este suprafața unui univers mai vast. Testele realizate în laborator, de către specialiștii japonezi au demonstrat că particulele sunt niște corzi și nu puncte, așa cum am învățat.

Aceste corzi vibrează într-un spațiu-timp cu dimensiuni mai multe. S-a spus că, Universul este ca o cămașă pe care dacă o strângem dimensiunile ei se micșorează.

În cadrul acestui univers interacționează cele patru forțe, gravitația, electromagnetismul și forțele nucleare, slabe și puternice.

Cu alte cuvinte, universul nostru este proiecția unui univers cosmic. Trăim într-o lume ireală, o lume a iluziilor. Schimbă cu ceva viața noastă această teorie?

Omul a evoluat pentru a trăi o iluzie colectivă

Donald Hoffman este un cunoscut psiholog american și susţinător al teoriei conform căreia omul a evoluat pentru a trăi o iluzie colectivă și nu realitatea obiectivă. Teoria să se bazează pe faptul că realitatea data de timp-spaţiu și de materie a fost înlocuită de teoria matematică a conştiinţei.

Dacă această teorie este corectă, pot fi depăşite problemele dintre corp și spirit și conflictul dintre relativitatea generală și mecanica cuantică. Hoffman mai susţine că evoluţia ne-a dus într-o realitate virtuală perceptivă. Să nu uităm că simţurile noastre pot fi induse în eroare de miraje sau magicieni. Exista cazuri în care două persoane aflate una lângă alta și care privesc un peisaj au păreri diferite cu privire la culori sau animale.

Teoria Matrix

Teoria conform căreia trăim într-o iluzie colectivă a fost pe larg prezentată în filmul Matrix, apărut în anul 1999. Nick Bostrom, cercetător, scria într-un studiu de al său, dacă trăim într-o simulare, atunci cosmosul pe care-l observăm este doar o parte foarte mică a întregii existenţe fizice. În timp ce lumea pe care o vedem este, dintr-un anumit punct de vedere, reală nu este localizată la nivelul fundamental al realităţii.

Realitate virtuală versus lume reală

Rizwan Virk, fondatorul programului PlayLabs, a declarat că în timpul unui joc virtual, realitatea virtuală devenise atât de reală, încât a uitat că se afla într-o cameră goală cu un headset pe cap. El a conchis că trăim într-o lume simulată, care este controlată de creaturi mult mai avansate tehnologic decât noi.

Realitatea este conturata de informațiile captate de simţurile noastre. Simţurile sunt limitate. Auzim numai anumite sunete, pe o anumită frecvenţă, vedem o parte din spectrul de culori, mirosul este limitat, la fel și gustul. Toate simţurile sunt limitate și pot fi ușor păcălite.
Ceea ce credem că percepem este o informație filtrată și procesata de creier. Dincolo de avalanșa de informații, exista o lume paralelă a gândurilor formată din sentimente, senzaţii, emoții.

Realitatea nu are culori, miros sau sunete

David Eagleman susţinea că realitatea nu are culori, miros sau sunete. Creierul primește informația, o procesează și se formează un fel de poza a realităţii, care nu este reală cu ceea ce este în jurul nostru. Cu alte cuvinte, realitatea obiectivă este subiectivă.

Teoria Matrix

Când vorbim despre realitate avem repere materiale, ceea ce este incorect, pentru că realitatea este formată din sentimente, bucurii, angoasă, teama, care au repere imateriale. Percepem realitatea în limita simţurilor pe care le avem, iar realitatea subiectivă a fiecărui individ, însumata cu celelalte realităţi subiective formează realitatea colectivă, care este un cumul de percepţii subiective.

Din cauza acestor limite nu putem percepe dimensiunile paralele. În mecanica cuantică, un electron se manifestă ca o particulă sau o undă, depinzând de metoda de observare. Cu alte cuvinte trăim într-o realitate deformată, iar raţiunea este doar un pretext de a ne crede superiori. Realitatea este un cub de gheață pe care îl ții în mâna și pe măsura ce îl priveşti se topește, se transformă. Aceasta este teoria Matrix.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)