The news is by your side.

TEORIA CONFORM CĂREIA S-A FORMAT SISTEMUL SOLAR ARE MARI SEMNE DE ÎNTREBARE

În centrul sistemului solar se află Soarele, o stea de dimensiuni modeste, dar care conține 99,8% din masa întregului sistem. Sistemul solar are 8 planete, Mercur, Pământ, Saturn, Venus, Jupiter, Marte, Neptun, Uranus și trei planete pitice, Eris, Pluto și Ceres.

Formarea sistemului solar a început acum 4600000000 de ani, norul de gaz a început să se prăbușească, iar gravitația a ajutat să se formeze o nebuloasă solară. Planeta Mercur este cea mai apropiată de Soare. Ea este o planetă mică, dar cu toate acestea este foarte densă, plină cu materiale și cu foarte multe roci. Din ce în ce mai mulți cercetători sunt de acord că această mică planetă și-a schimbat dimensiunile, densitatea dar și compoziția, în urma unui impact cu un meteorit.

Ca și pondere, fierul ocupă jumătate din compoziția acestei planete. Cum s-a putut ajunge la o asemenea cantitate?
Specialiștii susțin că în timpul impactului cu un meteorit, o bună parte din învelișul din exterior a fost smuls, rămânând miezul planetei care este format din fier. Cum putem explica faptul că Mercur are o densitate atât de mare, ba mai mult are câmp magnetic? Teoria conform căreia s-a format sistemul solar neagă acest lucru. Teoria conform căreia se formase sistemul solar susținea că această planetă nu are câmp magnetic și totuși de curând, sondele spațiale au demonstrat că această planetă are câmp magnetic.

Venus este a doua planetă ca distanță față de Soare și este cea mai luminoasă după Soare și Lună. Atmosfera de pe această planetă este formată din dioxid de carbon, care este foarte nociv și din nori de acid sulfuric. Temperatura de pe suprafața acestei planete este de 464 de grade Celsius. Venus este considerată ca fiind sora geamănă a planetei Pământ, pentru că s-au format în același timp și materialele care o compun au aceeași structură cu cele de pe Pământ.
Cum poate explica teoria conform căreia s-a format sistemul solar, faptul că planeta Venus are mișcare de rotație inversă Pământului, respectiv, Soarele răsare de la vest pe această planetă și apune la est. De ce Venus nu are plăci tectonice, așa cum are Pământul?

Despre planeta Neptun, teoria ne spune că este cea mai depărtată de soare și că este o planetă moartă.
Sondele spațiale trimise recent, în apropierea acestei planete, au arătat că planeta degajă energie de două ori mai mult decât cea pe care o primește de la Soare. Cum se poate explica acest lucru? Vântul atinge o viteză pe această planetă de 2400 kilometri pe oră. Niciuna dintre celelalte planete nu prezintă un astfel de fenomen.

În ceea ce privește planeta Uranus, câmpul magnetic al acesteia este înclinat, raportat la axa de rotație și se contrabalansează în raport cu centrul planetei. În ceea ce privește planeta Marte aceasta este plină de mistere. Pe suprafața sa se află cel mai mare vulcan din sistemul solar. Baza acestui vulcan este de egală cu suprafața statului Missouri din SUA. Pe suprafața sa a fost identificat un canion care are o adâncime de 10 kilometri, iar furtunile de praf sunt permanente.

Sistem-solar TEORIA CONFORM CĂREIA S-A FORMAT SISTEMUL SOLAR ARE MARI SEMNE DE ÎNTREBARE

Specialiștii susțin că pe Marte există apă, dar nu sub formă lichidă.  Jupiter este considerată ca fiind colosul, planeta care este de trei ori mai mare decât Pământul. Perioada de rotație este de 9 ore și 55 de minute. Cum poate o planetă uriașă să facă o mișcare de rotație într-un timp atât de scurt?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și