The news is by your side.

Teoria Big Bangu-lui este învechită. Cercetătorii susțin că Universul s-a format în urma exploziei unei stele 4D într-o gaură neagră

0

Teoria acceptată de întreaga lume științifică care explică formarea Universului este cea a Big Bang-ului. Pentru că știința a evoluat și numeroase întrebări fără răspuns s-au născut în urma acestei teorii, oamenii de știință au realizat un scenariu computerizat prin care au reușit să clarifice anumite aspecte ale dezvoltării întregului spațiu.

Concluzia a fost una fascinantă pentru că în urma experimentului, teoria Big Bang este considerată eronată și a fost înlocuită cu o alta. Este vorba despre o stea cu patru dimensiuni care din motive necunoscute s-a prăbușit în interiorul unei găuri negre și din cauza exploziei materia a reușit să se propage uniform.

Modelul standard al Big Bang-ului ne învață că Universul a explodat într-un singur punct infinit de dens, supranumit de cercetători și singularitate. Nimeni nu poate să spună cu adevărat cauza pentru care această explozie s-ar fi produs, nici motivul și nici să indice locul. De asemenea, este imposibil de explicat, după legile fizicii, cum o explozie atât de impresionantă a putut să creeze o temperatură uniformă în întreg Universul, în timp ce acesta este în permanentă expansiune. Mai mult de atât, acest echilibru nu a fost creat ulterior, ci a fost permanent vorba de aceeași temperară încă de la început.

Explicaţia logică cu care au venit specialiștii este că singularitatea s-a format pentru că imediat după explozie, o formă necunoscută de energie a împrăștiat materia cu o viteză superioară celei luminii. În acest fel, Universul format are proprietăţile actuale și singularitatea poate fi explicată.

Experimentul a mai demonstrat și că spațiul în care ne aflăm este precum o membrană în 3D care se află într-un alt Univers vrac și care este în 4D. Echipa de specialiști condusă de fizicianul Niayesh Afshordi, a mai descoperit că în universul 4D există stele precum și în al nostru, care atunci când explodează formează membrane spațiale. Pentru a crea o graniță sau o membrană este nevoie de un obiect în 4D și astfel se produce o explozie care poate crea un nou spațiu, numit univers.

Atunci când echipa lui Afshordi a simulat pe computer explozia unei stele într-o gaură neagră în patru dimensiuni, a realizat că aceasta crează o membrană care cuprinde un spațiu. Aceasta era în 3 dimensiuni și începea să se extindă cu o anumită viteză. Interesant mai este că toate elementele din cadrul membranei se petrec doar în cele 3 dimensiuni, chiar dacă ea a fost formată în urma unei explozii într-o dimensiune superioară.

formarea-universului-400x251 Teoria Big Bangu-lui este învechită. Cercetătorii susțin că Universul s-a format în urma exploziei unei stele 4D într-o gaură neagră

Cercetătorii au concluziona că universul în care ne aflăm s-a format astfel și atunci singularitatea ar avea sens. Cu toate acestea există posibilitatea ca spațiul nostru să fi moștenit mai multe legi ale fizicii din cel anterior, de exemplu dacă acela ar dominat de un timp infinit atunci și al nostru ar putea avea această proprietate.

Acest studiu nu este încă finalizat, dar după cum este argumentat pare să emită o nouă teorie despre formarea și evoluția Universului.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și