Bizar

TEOLOGIA ELIBERĂRII, O FORMĂ DE EXPORT A COMUNISMULUI

Ion Mihai Pacepa s-a născut în anul 1928, la București. A fost șeful Securității și consilier personal al lui Ceaușescu. În iulie 1978, el pleacă la Bonn, pentru a duce un mesaj cancelarului Helmut Schmidt. Hotărăște să nu se mai întoarcă în România și cere azil politic în SUA.

Este preluat de către americani și transportat la baza americană Andrews, Washington, cu un avion militar american.

În septembrie 1978, este condamnat de două ori la moarte de către Ceaușescu. Ceaușescu promite o recompensă de două milioane de dolari celui care va reuși să îl omoare.

Yasser Arafat și Muammar Al-Kaddhafi suplimentează recompensa cu încă 2 milioane de dolari. În anul 1980, Ceaușescu îl contactează pe Carlos, celebrul asasin, care în schimbul unui milion de dolari trebuia să-l asasineze pe Pacepa în SUA.

Carlos eșuează în acest demers, dar reușește, în 27 februarie 1980, să realizeze un atac cu bombă, asupra postului de radio Europa Liberă. Fuga lui Pacepa a fost o grea lovitură pentru regimul Ceaușescu.

În 7 iulie 1999, Curtea Supremă a României anulează condamnarea la moarte a lui Pacepa, iar bunurile confiscate să-i fie restituite. În cărțile pe care le-a publicat, Pacepa descrie o ultimă conversație pe care a avut-o cu Ceaușescu, în care acesta i-a spus că rușii, prin KGB, au omorât cel puțin 10 lideri politici.
Printre aceștia Lucrețiu Pătrășcanu și Gheorghe Gheorghiu Dej. Mai mult, Ceaușescu considera că KGB-ul este implicat în asasinarea președintelui Kennedy.

loading...

Într-un interviu acordat unui ziar american, Pacepa susține că teza numită teologia eliberării a fost introdusă în America Latină și America de Sud de către KGB. Chiar papa Francisc a aderat la această teză, pe vremea când era în Argentina, susține Pacepa.

Este o acuzație gravă care i se aduce Papei. În Argentina există persoane care susțin spusele lui Pacepa.
Teologia eliberării este o ideologie care contravine ideologiei creștine.. Se spune că, URSS-ul, prin KGB, a insuflat multe concepte comuniste în America Latină și America de Sud, care au fost hotărâtoare în anumite perioade. Biserica a fost una dintre aceste căi.

Din păcate, Vaticanul nu a luat poziție împotriva acestor acuze aduse Papei. Pacepa a fost numit transfugul cel mai important din vremea războiului rece. Timp de 10 ani, Pacepa a furnizat celor de la CIA, cele mai importante secrete de stat ale României și ale blocului sovietic.

În anul 1959, KGB-ul a experimentat în România teologia eliberării, prin care a adus comunismul în România. România a fost aleasă pentru acest experiment, pentru că era singura țară latină din blocul comunist și avea similitudini cu America de Sud.

anarho comunism - TEOLOGIA ELIBERĂRII, O FORMĂ DE EXPORT A COMUNISMULUI

Să ne aducem aminte de Fidel Castro și Che Guevara care sunt creațiile KGB-ului. Conform declarațiilor lui Pacepa, biserica a fost infestată cu agenți KGB. A fost o formă de export a doctrinei comuniste.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top